Тонкі млинці на молоці і воді: 4 рецепта по кроках з фото

Мереживні і ажурні, тонкі і товсті, дріжджові та здобні, солодкі і солоні, млинці на молоці і воді, на сироватці і розсолі … Асоціюючи спечений золотистий тонкий млинець з сонцем, віддаючи данину язичницької культури, слов’яни завели традицію пекти млинці у свята: яскравий приклад – масниця.

Солодкі млинці зі сметаною, варенням послужать чудовим сімейним сніданком у вихідний день, вони особливо сподобаються дітям і ласунам. Фаршировані млинці м’ясом з картопляним пюре, грибами будуть чудовою альтернативою класичним полуденка, перекусу, а то і повноцінному вечері.

Можна скоротити час і спростити процес приготування млинців, якщо змішати послідовно інгредієнти для тесту в пластиковій пляшці, наливати його на сковороду прямо з пляшки, виконавши в її кришці необхідне отвір.

Рулетики з тонких млинців з начинкою з різноманітних салатів і «намазок» – це вдала закуска для святкового столу.

Млинці на молоці і воді

Використання рецептів млинців з молоком, водою надасть можливість зменшити калорійність готового блюда за рахунок зниження жирності молока при розведенні його водою.

Якщо взяти молоко, наполовину розведене водою, то млинці вийдуть більш тонкими за рахунок більш рідкого тесту. Якщо замість простої води використовувати газовану, тонкі млинці вийдуть особливо дірчастими, ажурними.

Млинці на чистому молоці містять близько 200 ккал в 100 гр. Якщо приготувати їх на молоці і воді, то калорійність скоротиться до 100 ккал на 100 гр.

Сучасні антипригарні млинниці і сковороди дозволяють випікати млинці без масла і жиру.

Смачні рецепти

Скориставшись перевіреними рецептами можна легко напекти смачних млинців до чаю. Наявність спеціальної сковороди-млинниці істотно полегшить процес приготування для недосвідчених господинь, гарантуючи практично 100-% результат при правильно приготовленому млинцевому тесті.

Солодкі мереживні млинці

Склад (для 5 млинчиків):

  • яйце – 1 шт. велике;
  • цукор – 1 ст.л .;
  • щіпка ванільного цукру;
  • борошно (пшеничне, вівсяна, гречана – на вибір) – 2 ст.л .;
  • молоко незбиране – 0,5 ст .;
  • вода – 0,5 ст .;
  • рослинне масло (при бажанні, можна без нього) – 1 ст.л.

приготування:

У мисці збити віночком одне яйце з цукром і молоком. Додати поступово борошно, розмішати, щоб розчинилися грудочки. Долити воду, рослинне масло. Дати тісту постояти 10 хвилин. Випікати на сковороді сухий або змащеній салом. Якщо тісто не розтікається по сковороді за потрібне тонким шаром, то необхідно розмішати в ньому трохи води / молока. Якщо тісто надзвичайно рідке, слід додати в нього ще трохи борошна, розмішати її в невеликій кількості тесту в окремому посуді, щоб уникнути утворення грудок.

«Дитячі» млинці

склад:

  • перепелине яйце – 3 шт .;
  • цукор – 15 гр .;
  • молоко, розведене водою (1: 1) – 150 мл;
  • оливкова олія – ??1/2 ч.л .;
  • борошно – 30 гр.

приготування:

Розмішати яйця з цукром, борошном до утворення маси однорідної консистенції. Влити розбавлене водою молоко, ретельно розмішати. Випекти млинці на розпеченій сухій сковороді (зручніше – антипригарной). З даної кількості продуктів вийде 2-3 млинчика. Готові млинці згорнути, подати до чаю з солодким соусом (згущене молоко змішати зі сметаною).

Млинець з малюнком. Відлийте тісто в чистий мішечок (або кондитерський шприц). Налийте тісто для млинчика на розігріту млинниць, почекайте 10 секунд., Відріжте куточок у мішечка з тестом і швидко створіть задуманий малюнок поверх схопився млинчика на сковороді. Це може бути нескладний квітка, сонечко, смайл і т.п. Зачекайте ще 10 сек., Переверніть млинець.

Тим, хто жодного разу не готував млинці, допоможуть покрокові рецепти і майстер-класи їх приготування і випікання.

Млинці на окропі

Склад млинцевого тесту:

  • молоко – 1,5 ст .;
  • окріп – 2 ст .;
  • яйця середнього розміру – 5 шт .;
  • борошно – 200 гр .;
  • масло – 3 ст.л. (Можна не додавати);
  • розпушувач / погашена сода – 1 ч.л .;
  • сіль, цукор.

Приготування (покроково):

  1. Скориставшись міксером / блендером / віночком перемішати яйця, сіль, цукор, масло, молоко.
  2. Додати борошно, продовжити змішування до однорідної маси.
  3. Додати погашену соду / розпушувач, розмішати.
  4. Безперервно заважаючи влити окріп тонкою цівкою.
  5. Залишити тісто на 10 хв.
  6. Піч млинці на сковороді-млинниці, змащуючи її олією / салом.

Перший млинець і всі наступні будуть легко відділятися від млинниці при перевороті, якщо кожен раз протирати її шматочком сирого сала. Перед тим як наливати млинцеве тісто на дно сковороди потрібно переконатися, що воно максимально розігріте.

універсальні млинці

склад:

  • молоко 3,2% жирності – 100 мл;
  • вода сильногазована мінеральна – 200 мл;
  • куряче яйце – 2 шт .;
  • масло вершкове розтоплене – 60 гр .;
  • сіль, цукор.

приготування:

Змішати міксером яйця, сіль, цукор, молоко. Додати розтоплене масло. Всипати борошно (бажано просіяне), збити, щоб виключити грудочки. Прибрати міксер, заважаючи тісто ложкою, влити воду (акуратно, тісто буде пінитися). Випікати млинці, наливаючи на сковороду по? ополоника млинцевого тесту в центр нагрітої і змащеній тонким шаром масла / сала сковорідки, похитуючи її для рівномірного розподілу тесту по дну.

Такі млинці є універсальними, тому що виходять тонкими, смачними і красивими. У тісто можна покласти цукор, подати готові млинці з джемом або медом, сметаною, згущеним молоком. У прісній варіанті млинці відмінно підійдуть для фарширування несолодкими начинками, для рулетиків, як прошарок для начинок пирогів і курник.

Млинці, приготовлені на воді і молоці однаково хороші в самостійному варіанті і як основа для незвичайних смачних святкових домашніх рецептів.

Вибравши незвичайний спосіб подачі можна зі звичайного страви отримати прекрасний святковий результат, здивувавши близьких людей кулінарними талантами. Млинці на молоці і воді мають простий рецепт приготування, а в залежності від соусів і начинок, набувають особливого смаку, прикрашаючи собою повсякденне і святкове меню.