Цукати з лимона – рецепт з фото, як зробити в домашніх умовах

опис

Цукати з лимона – це повністю натуральні домашні цукерки. Нічого подібного ви ніколи не купите в магазині, а все схоже буде напхане ароматизаторами і консервантами. Для створення такого незвичайного ласощі нм знадобиться певний сорт фруктів: лимони Майера відмінні тим, що представляють собою гібрид з цитрусових. Вони мають дуже виразний яскравий колір, стійкий аромат і необхідну нам кислоту. Простий рецепт з покроковими фото наочно продемонструє вам процес приготування цукатів з лимона.

Даний рецепт дозволить нам заготовити цукати двох видів: в цукрі і в шоколаді. Цукати в цукрі, якщо правильно їх закрити, можна навіть на зиму закривати. Цукати ж в шоколаді просто необхідно відразу ж подавати на сто. Гості та рідні будуть в захваті від такого частування. Використовувати можна не тільки чорний шоколад, але також молочний або білий. Витримані в цукровому сиропі шматочки лимонів буквально будуть танути в роті. Приємним доповненням також стане і цукрово-лимонний сироп, який залишиться після багаторазового варіння фруктів. Приступимо до заготівлі на зиму смачних цукатів з лимона в домашніх умовах.

складові

лимон

(Сорти Майер, 9 шт.)

Цукровий пісок

(300 г)

вода

(300 мл)

гіркий шоколад

(за смаком)

кроки

  1. Для приготування таких цукатів нам знадобляться лимони Майера, цей особливий сорт являє собою помісь практично всіх відомих цитрусових. Так що смак у цукатів буде абсолютно незвичайний. Підберіть яскраві і ароматні плоди в тій кількості, в якому хочете самі.

  2. Насамперед ретельно промийте лимони за допомогою чистої щіточки, так як готувати цукати ми будемо разом з шкіркою лимона. Далі наріжте лимони акуратними кільцями так, як показано на фото. Врахуйте, що товщина кожного кружечка після приготування зменшиться вдвічі а то й більше. Не забудьте також уважно видалити всі можливі кісточки.

  3. У глибоку відповідну каструлю заливаємо холодну воду в необхідному обсязі, до неї засипаємо весь цукор. Ретельно змішуємо інгредієнти і доводимо сироп до кипіння, розчиняємо кристали цукру. Зменшуємо вогонь і відправляємо в киплячий сироп лимонні дольки: можна робити це порційно. Знову доводимо рідину до кипіння тепер уже з кільцями лимонів, після закипання вогонь вимикаємо.

  4. Даємо інгредієнтів повністю охолонути, після чого повторюємо процедуру. Подібних підходів можна зробити стільки, скільки ви вважаєте за потрібне. В результаті у нас вийдуть практично прозорі лимонні дольки як на фото.

  5. Перекладаємо лимони на плоске сито або сітку, даємо зайвої рідини стекти. Дуже концентрований цукрово-лимонний сироп можна використовувати для приготування інших страв або закрити в банку. Розігріваємо духову шафу до 170 градусів, на деко застилає пергаментний папір і викладаємо поверх висохлі часточки лимонів так, щоб вони не торкалися одне одного. Засушувати цукати протягом наступних двох годин. Після цього ще на добу залишаємо цукати висихати при кімнатній температурі.

  6. Частина приготованих цукатів потрібно гарненько вмочити в цукровий пісок з усіх боків, а потім скласти в банку або іншу тару для зберігання.

  7. Другу частину необхідно вмочити в чорний шоколад. Для цього плитку натурального шоколаду необхідно розтопити на водяній бані, а потім вмочити в нього все цукати.

  8. Коли шоколад повністю висохне, потрібно нарізати кружечки навпіл і можна подавати їх до столу. Тепер ви знаєте, як зробити цукати з лимона з шоколадом в домашніх умовах.

    Смачного!