Цибулеве варення – рецепт з фото, як приготувати на зиму

опис

Цибулеве варення – дивовижне ласощі з незвичайним загадковою назвою, але, тим не менш, є шалено смачним продуктом ніжної консистенції і дивно красивою колірної гами.

Рецептом загадкового, не побоїмося цього сказати, десерту з покроковими фотографіями всього процесу приготування його своїми руками в домашніх умовах сьогодні з величезним задоволенням поспішаємо поділитися з господарочками. Якщо ви хочете здивувати своєю майстерністю домочадців і гостей, то не відкладайте приготування цих ласощів в довгий ящик, а приступайте до справи разом з нами. До того ж не знадобиться абсолютно нічого такого, чого б не було в засіках запасливо і винахідливого кулінара. Трохи терпіння – і смачна страва з’явиться на вашому столі на пробу, а потім надійно закріпиться в святковому меню.

Окремо хочеться відзначити, що цибульне варення – це не тільки дуже смачно, але і корисно. У народній медицині цим засобом виліковують виразку і гастрит шлунка, а також використовують його при болісному і затяжному кашлі у дітей і дорослих.

Карамелізоване цибульне варення з бальзамічним оцтом, рецептом приготування якого сьогодні поділимося з вами, досить добре може зберігатися в умовах прохолодної комори, тому його можна приготувати на зиму. Єдине, що хочеться відзначити, – використовуйте для заготовки тару невеликого обсягу, тому що все-таки це варення вважається делікатесом. Бажано, щоб откупоренная банку з ласощами не стояла в холодильнику і не вбирала в себе сторонні запахи.

Незважаючи на те що ласощі є насолодою, воно буде дуже доречним в поєднанні з різними м’ясними стравами і паштетами, а також послужить в якості інгредієнтів для холодних бутербродів. Та й самостійної закускою цибульне варення буде дуже навіть хорошою.

складові

лук червоний

(1 кг)

вино

(Червоне, 1 ст.)

Цукровий пісок

(1-2 ст. Л.)

Білий винний оцет

(5 ст. Л.)

Чебрець (чебрець)

(2 гілочки)

розмарин

(1 гілочка)

Лавровий лист

(2 шт.)

коріандр мелений

(1/2 ч. Л.)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Кухонна сіль

(за смаком)

Оливкова олія

(за смаком)

кроки

  1. Процес приготування дивовижного і незвичайного десерту почнемо з підготовки основного компонента. Для цього вказане в рецепті кількість цибулі Очистіть від лушпиння і на кілька хвилин занурте в посуд з холодною водою, а потім вийміть його (або злийте рідину) і обсушити за допомогою паперових рушників. Відміряйте норму цукрового піску, червоного сухого вина і винного (бальзамічного) оцту, а також прянощів, щоб потім мати можливість розмірено і без поспіху додати їх в потрібний момент готування. Коріандр потрібно брати цілий, а потім при додаванні розчавити його пальцями, що не намагаючись подрібнити до стану борошна. Лук наріжте півкільцями уздовж, так, як показано на фото: це полегшить процес подальшої підготовки продукту. Ширина не повинна перевищувати половини сантиметра.

  2. Тепер півкільця цибулі наріжте на кубики, розрізаючи отримані смужки поперек. У вас вийде напівфабрикат такого виду, як на фото. Чим дрібніше і рівніше зможете подрібнити цибулю, тим красивіше отримаєте варення. До того ж слід зауважити, що для приготування ласощів підходить цибулю як фіолетового або червоного кольору, так і звичайну ріпчасту цибулю білого кольору.

  3. Готувати цибульне варення будемо на чавунній сковороді. Для цього наллємо кілька ложок рослинного масла і нагріємо його, а потім помістимо в сковороду підготовлену цибулю. Обсмажити його до готовності – розм’якшення і отримання прозорості шматочків. Для якісної обсмаження вогонь повинен бути середнім.

  4. В готовий цибулю всипаємо дробовими частинами відміряють норму цукрового піску і зменшуємо силу нагріву сковороди до мінімуму. При постійному помішуванні карамелізуем цибулю, а потім вливаємо в масу червоне вино і доводимо до кипіння. Наступним в варення вливаємо оцет і додаємо всі прянощі. При постійному помішуванні доводимо до кипіння і випаровуємо рідина.

  5. Правильно приготоване цибульне варення повинно мати вигляд карамелі, як на фото. Остудіть його перед подачею до кімнатної температури: так смак варення стане більш насиченим, а консистенція придбає ніжну структуру. Дивну закуску дуже приємно буде вжити з рибою або сирними тостами. Кличте дегустаторів і дивуйте їх.

    Смачного!