Універсальне святкове блюдо з млинців

Низка зимових свят зобов’язує активних кулінарів і хлібосольних господинь заздалегідь продумати оригінальне меню, взяти на олівець виграшні рецепти, і від Нового року до Масляної дивувати гостей розмаїттям смачних страв. Наприклад, тонкі млинці – універсальна основа для наслідках тортів і порційних холодних закусок.

Гнучкі, м’які млинці, промаслені і апетитні, з начинкою з паштетів, овочевих, грибних сумішей і всіляких салатів. Промазав, їх можна загорнути рулетом або зібрати по верствам і розрізати зручними сегментами на один-два укусу.

Оригінальна закуска з млинців

Час приготування: 60 хвилин / Кількість порцій: 15-20 шт.

Складові:

  • пшеничне борошно – 150 г;
  • молоко – 400 мл;
  • яйця – 2-3 шт .;
  • рослинне масло – 30 мл;
  • цукор – 20 г;
  • рибний (або інший) салат – 300 г;
  • червона ікра, зелень – за смаком.
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування універсальної борошна закуски

  • Нагадаємо заміс тесту для традиційних млинців. У глибокій ємності збиваємо яйця, вибравши кількість в залежності від розміру: великих – 2, дрібних – 3, вливаємо олію будь-якого сорту (неодмінно рафінована) з нейтральним ароматом, кидаємо цукровий пісок і дещицю солі. Додаємо близько 100 мл ледь прогрітого молока і пшеничне борошно – радимо спочатку довести борошняну масу до густої моноконсістенціі, потім простіше видалити грудки і добитися ідеальної фактури млинцевого тесту.

  • Густе тісто розводимо іншим молоком і, продовжуючи кругові рухи віночком, інтенсивно помішувати до більш рідкого стану. Досвідчені кухарі дають тесту «відпочити» мінімум півгодини в стороні для активації клейковини, багато витримують всю ніч в холодильнику.

  • Прогріваємо сковороду, злегка змащуємо жиром (олією, салом, смальцем) і звичайним способом випікаємо домашні млинці. Остужаем. Для холодної закуски млинці повинні бути охолодженими.

  • Закінчивши з найбільш трудомістким етапом – випіканням, приступаємо до складання. Частина млинців змащуємо начинкою з салату з рибою (за вашим вибором) і формуємо «торт», частина – звертаємо по одному.

  • Високу круглу заготовку розрізаємо гострим ножем на рівні трикутники, «згортки» ділимо навпіл. Прикрашаємо кожен шматок зернистою ікрою, свіжої петрушкою.

До подачі до святкового столу, фуршету універсальну закуску з млинців зберігаємо в прохолодному місці. Як бачите, зі звичайних млинців можна створити оригінальне і ефектне блюдо, яке прикрасить і Новорічний стіл, і буде зіркою на Масляного тижня. Натхнення і смачного!