Варення з абрикосів часточками – покроковий рецепт з фото на зиму

опис

Варення з абрикосів часточками готується дуже просто і закрити його можна у великих кількостях. Така солодкість буде актуальна завжди, але найбільше саме в зимовий холодний період, адже в цей час найбільше різноманітних мікробів і простуд. Дуже часто використовують для готування такого варення ядерця з кісточок абрикосів, однак і без них воно виходить в достатній мірі насиченим і ароматним. Вибирають для створення заготовки не дуже переспілі фрукти, щоб під час готування вони максимально зберегли свою форму. До речі, готується таке варення без додавання води.

Як саме можна просто і швидко приготувати на зиму абрикосове варення часточками ви дізнаєтеся з покрокового фото рецепта, який представлений нижче. Немає нічого простішого, ніж приготувати в домашніх умовах саме варення. Використовувати найкраще натуральні продукти з дачі або саду, тоді ласощі вийде дуже корисним. Діти будуть в цьому захваті, коли взимку спробують м’які і ніжні шматочки зацукрованих абрикосів. Тому невідкладно приступимо до приготування абрикосового варення у вигляді часточок на зиму.

складові

абрикоси

(1 кг)

Цукровий пісок

(1 кг)

кроки

  1. Придбайте для готування потрібну кількість стиглих абрикос, врахуйте, що в процесі приготування нам належить позбутися від кісточок і деяких зіпсованих примірників. Ретельно промийте вибрані фрукти в холодній воді, розділіть їх навпіл і вийміть кісточки.

  2. Для подальшої готування знадобиться будь-яка емальований посуд відповідного обсягу. Складаємо в неї часточки фруктів і засипаємо їх цукровим піском так, як показано на фото. Якщо укладати абрикоси зрізами вниз, тоді це дозволить швидше отримати необхідну кількість соку. Чекати доведеться приблизно 6-8 годин.

  3. За час настоювання цукор повністю намокне і тару можна буде відправляти на плиту.

  4. Доводимо рідина з абрикосами до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і варимо часточки приблизно 5 хвилин, помішуючи і періодично знімаючи піну, яка обов’язково буде утворюватися на поверхні заготовки. Після вогонь вимикаємо і даємо варення повністю охолонути. Повторюємо цю процедуру з кипінням і остигаємо ще два рази.

  5. Банки стерилізуємо на пару і в гарячі заливаємо тільки що зварене варення. Будьте обережні, від високих температур скло може лопнути. Щільно закручуємо банки заготовленими кришками і охолоджуємо в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.

  6. Густе і смачне варення з абрикосів часточками на зиму готове.

    Смачного!