Варення з агрусу з апельсином – рецепт з фото на зиму

опис

Варення з агрусу з апельсинами – приголомшливе ласощі, яке точно сподобається всім ласунам. Одне тільки приготування цього десерту чого вартий! Під час готування листках десерту виходить чудовий аромат, завдяки чому відразу стає зрозуміло, що ми на правильному шляху і запасаємося саме тим варенням, яке точно принесе задоволення взимку, особливо, якщо до такого смачні ласощі зварганити ванільних млинців. З таким чудовим десертом будь чаювання і навіть звичайнісіньке, пройде чудово і точно запам’ятається надовго.

Для того щоб зробити агрусового варення на зиму, зовсім необов’язково відразу запасатися великою кількістю ягід і фруктів. Даний фото рецепт з покроковою інструкцією надає можливість приготувати таке дивовижне ласощі в кількості однієї півлітрової баночки. Такий варіант дуже зручний тим господарочкам, яким ще не доводилося випробувати цей зимовий десерт. Для початку в домашніх умовах ви можете зварити одну порцію такого варення, щоб перед тим, як запасатися їм на зиму, досконально відчути весь його смак. Зате потім, коли ви вдосталь насолодитеся крижовніковий варенням, нічого вам не завадить заготовити його на зиму в якомога більшій кількості.

Отже, пропонуємо перейти до готування!

складові

агрус

(1 кг)

апельсин

(1 шт.)

Цукровий пісок

(1 кг)

вода

(1 склянка)

кроки

  1. Найважливіший етап в приготуванні божественного варення – підготовка ягід агрусу. До цього процесу слід підійти з повною відповідальністю, тому що багато садівників для підтримки ягід в здоровому стані обробляють агрус різними пестицидами. тому промивати плоди потрібно дуже добре, а краще відразу ошпарити їх окропом, щоб обробка ягід пройшла успішно. Далі промиті ягоди агрусу необхідно відокремити від усіх хвостиків, після чого подрібнити блендером.

  2. Тепер підготуємо апельсин. Його необхідно тільки промити, після чого також збити блендером. Цитрусову шкірку очищати при цьому не потрібно.

  3. Всі подрібнені інгредієнти змішати в одній каструлі, а потім додамо в отриману апельсиново-крижовніковий масу цукровий пісок. Далі до інгредієнтів додаємо один стакан води, після чого відправляємо сире варення варитися. Після того як варення закипить, його слід зняти з вогню і поставити в зручне місце для настоювання протягом трьох або чотирьох годин. Через зазначений час фруктово-ягідне ласощі знову відправляємо на плиту варитися, тільки вже на протязі п’ятнадцяти хвилин. Після цього повністю готове варення викладаємо в стерильні баночки і герметично його закочує.

  4. Дивовижне варення з агрусу з апельсином на зиму готове. Зберігати його можна при будь-якій температурі.

    Смачного!