Варення з айви на зиму – простий рецепт приготування з фото

опис

Варення з айви на зиму готувати найпростіше, адже дозріває цей фрукт до осені і можна неспішно, гріючись біля грубки, закрити вдосталь такого чудового і корисного продукту. Не потрібно доповнювати цей простий покроковий фото рецепт якимись спеціями або іншими інгредієнтами. Айва в чистому вигляді після варіння відчувається на смак практично як цукерка. Зрозуміло, відрізняється смак варення і в залежності від того, як саме готувати айву. Можна робити це, нарізаючи фрукти великими часточками або навпаки подрібнюючи їх до стану пюре. Останній варіант більше нагадує джем і підходить в тому випадку, якщо ви хочете запастися начинкою для різноманітної випічки. Також смачно буде застосовувати таке варення в якості доповнення до млинців або оладок.

У домашніх умовах ми приготуємо найпростіше і від того одне з найсмачніших варений з айви. Після готування айва в достатній мірі збереже свої смакові якості, а також оригінальний і дуже терпкий аромат. Немає нічого приємнішого, ніж побалувати себе взимку домашнім власноруч приготованим фруктовим варенням, так що приступимо скоріше до приготування і закриття айвового варення на зиму.

складові

айва

(1 кг)

Цукровий пісок

(1-1,2 кг)

кроки

  1. Зберіть в саду найстигліші і великі плоди айви, ретельно промийте їх у холодній воді, видаліть плодоніжки.

  2. Тепер необхідно дуже тонко зрізати шкірку з фруктів, а також видалити всілякі зіпсовані місця і серцевини. Всі ці частини складаємо в окрему миску і заливаємо водою так, як на фото. М’якоть відкладаємо в сторону. Каструлю з шкіркою ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

  3. Варимо основу для сиропу під закритою кришкою протягом півгодини на середньому вогні, а потім даємо повністю охолонути і трохи настоятися. Пропускаємо вміст каструлі через друшляк і тим самим відділяємо необхідну нам рідина.

  4. Очищений сік повертаємо на плиту, засипаємо в нього вказану кількість цукру, даємо закипіти і повністю розчинитися кристаликів.

  5. За цей час всю айву подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом, на тертці або в блендері. Засипаємо подрібнені плоди в сироп тоді, коли цукор повністю розчиниться.

  6. Ретельно перемішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння, після чого готуємо на найменшому вогні протягом 60 хвилин або навіть менше того. Визначайте готовність варення на свій власний смак.

  7. Банки стерилізуємо заздалегідь разом з кришками, розливаємо по ним гаряче варення, закриваємо і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

  8. Просте і смачне варення з айви на зиму готове. Можна відправляти його на зберігання в комору.

    Смачного!