Варення з чорноплідної горобини, рецепти хорошою заготовки на зиму

Заготовок з чорноплідної горобини величезна кількість, однак у нас найчастіше роблять компот і варення на зиму. Спробуйте і ви скористатися нашими рецептами, вийде смачно – перевірено! Вітамінний десерт обов’язково сподобається вашим домочадцям. Однак будьте обережні: аронія, що вживається у великих кількостях, здатна знизити тиск і згустити кров.

Варення з вишневим ароматом

Складові ароматного вітамінного десерту:

  • 1 кілограм аронії;
  • 300 грам зеленого листя вишні;
  • 700-1000 грам цукру;
  • 1000 мілілітрів води.

Як приготувати варення з чорноплідної горобини на зиму:

  1. Половину вишневих листя промити, залити водою.
  2. Ягоди горобини вимити, перебрати від сміття, видалити хвостики і плодоніжки.
  3. Викласти ягоди в ємність для варіння.
  4. Прокип’ятити листя з водою близько 5 хвилин, залити відваром горобину.
  5. Відставити суміш на добу.
  6. Через 24 години злити настій, всипати цукровий пісок.
  7. Зварити сироп, залити їм ягоди. Варити як звичайне варення.
  8. За 10 хвилин до кінця варіння викласти в готовий десерт залишилися листя.
  9. При бажанні, листя можна залишити, а можна їх в кінці видалити.
  10. Розлити варення в підготовлену тару, закатати, прибрати на зберігання в льох або в будь-який темне прохолодне місце.

Варення з аронії чорноплідної з морквою

складові:

  • 1 кілограм чорноплідної горобини;
  • 300 грам яблук;
  • 150 грам морквини;
  • півтора кілограма цукрового піску;
  • 40 штук вишневого листя;
  • півлітра води.

Процес приготування закачування на зиму:

  1. Залити листя водою, проварити кілька хвилин.
  2. Злити відвар, відокремити від нього 1,5 склянки.
  3. Процідити рідину, змішати з цукром.
  4. Приготувати сироп, залити їм підготовлені, чисті ягоди горобини.
  5. Залишити ягоди на ніч при кімнатній температурі.
  6. На наступний день вимити морква, почистити і нашаткувати дрібною соломкою.
  7. Додати коренеплід до варення. Проварити всі разом чверть години.
  8. Знову відставити суміш на 12 годин.
  9. Очистити яблука від насіння. Нарізати часточками.
  10. Покласти фрукти до горобини з морквою. Варити до готовності.
  11. Закупорена готові консерви в стерилізований посуд, прибрати в льох.

Варення з чорноплідної горобини з апельсинами на зиму

Необхідні продукти:

  • 1 кілограм ягід горобини;
  • 1200 грамів цукру;
  • шкірка трьох великих апельсинів, апельсини можна замінити мандаринами;
  • 200 мілілітрів води.

Принцип готування:

  1. Проварити на повільному вогні шкірку цитрусів з водою близько години.
  2. Перебрати ягоди, скласти в ємність, засипати частиною цукрового піску, відставити на ніч.
  3. Яблука очистити від насіння, нарізати часточками.
  4. Скласти в окрему ємність, засипати цукром, що залишився, відставити на 12 годин.
  5. Змішати горобину і яблука в тазі для варіння варення, проварити на маленькому вогні 10 хвилин, весь час знімаючи піну, що шумівкою.
  6. Додати до варення відвар цитрусів разом з шкіркою, проварити ще около5 хвилин.
  7. Розлити гарячий продукт в стерилізований посуд, закатати.

Варення з аронії з лимонами

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кілограм ягід чорноплідної горобини;
  • півкілограма лимонів;
  • 1 кілограм цукрового піску;
  • 200 мілілітрів води.

Спосіб приготування заготовки з лимоном на зиму:

  1. З води і цукру зварити сироп.
  2. Вимити ягоди, прибрати плодоніжки і сміття.
  3. Залити горобину сиропом, тримати суміш на середньому вогні 10 хвилин.
  4. Відставити на 8 годин.
  5. Знову проварити ягоди 10 хвилин.
  6. Знову прибрати в сторону на 8 годин.
  7. Втретє поставити варення на вогонь.
  8. З лимонів за допомогою дрібної терки зішкребти цедру, додати до варення
  9. М’якоть лимона очистити від білих перегородок і порізати дрібно.
  10. Змішати лимон з варенням, проварити ще хвилин 10.
  11. Десерт закрити киплячим в підготовлений посуд.

Спасибі, що дочитали до кінця! Сподіваємося, що наші рецепти допоможуть закатати найсмачніші заготовки на зиму і порадувати домочадців ароматними десертами до чаю.