Грушеве варення саме по собі є відмінним частуванням. Додавання лимона додасть ласощів свіжу нотку і доповнить аромат цитрусових відтінком.
Для заготівлі на зиму краще використовувати плоди осінніх сортів, практично дозрілі, але не розповзаються від найменшого дотику.
Варення з груш з додаванням лимона
Рекомендовані пропорції продуктів:
- один кілограм груш;
- один кілограм цукрового піску;
- один лимон;
- один стакан води.
Процес приготування:
- Груші ретельно вимити, зняти овощечисткой шкірку.
- Розрізати фрукти навпіл, вийняти насіння і перегородки.
- Половинки груш нарізати на часточки однакової товщини.
- Добре вимитий лимон порізати кружальцями, вийняти кісточки.
- Скласти цитрус в невелику ємність, засипати залити водою.
- Поставити посуд на вогонь, варити близько трьох хвилин.
- Злити лимонний відвар в каструлю побільше, додати належну кількість цукру, приготувати сироп, весь час помішуючи, до повного розчинення цукрового піску.
- Охолоджені гуртки цитруса порізати на чотири частини кожен і змішати з шматочками груші.
- Залити фрукти киплячим сиропом, відставити.
- Через годину поставити ємність із заготівлею на плиту, готувати варення до прозорості грушевих скибочок. Час варіння залежить від сорту фруктів.
- Розлити готовий десерт в підготовлену тару і закатати на зиму.
- Прибрати на зберігання.
Рецепт повидла з груші і рецепт соку на зиму.
Варення половинками з додаванням апельсина
Якщо пощастило придбати груші невеликого розміру, наприклад, плоди сорту “лимонка”, можна приготувати приголомшливе за кольором і аромату варення.
Фрукти для такої заготовки краще використовувати мало не дозріли, з тонкою шкіркою
Варити грушеве варення переважно в алюмінієвій або мідному посуді – вже дуже любить продукт приставати в процесі варіння на дно.
Рекомендовані пропорції продуктів:
- два кілограми груш;
- три середніх апельсина;
- два кілограми цукрового піску;
- півлітра води.
Процес приготування заготовки на зиму:
- Вимити фрукти, при бажанні зняти шкірку картоплечисткою.
- Розрізати груші навпіл, вийняти акуратно насіннєві гнізда.
- Апельсини промити не менш ретельно, нарізати разом зі шкіркою невеликими шматочками, змолоти в м’ясорубці або розбити в блендері.
- Залити цитрусове пюре водою, прокип’ятити кілька хвилин.
- Додати до апельсинового відвару цукор, на самому повільному вогні приготувати сироп.
- Після повного розчинення цукрового піску, залити грушеві половинки гарячим сиропом, залишити на ніч.
- На ранок поставити ємність на вогонь, варити близько чверті години, трохи помішуючи і знімаючи піну.
- Знову відставити годин на 8-12. Повторювати процедуру до отримання прозорості половинок. Кількість “підходів” залежить від сорту фруктів.
- Акуратно викласти в стерилізовані сухі (!) Банки половинки плодів і залити доверху сиропом з варення.
- Закатати, прибрати в підвал або в підпілля на зберігання.

Чорноплідна горобина або аронія Мічуріна прекрасно підходить для заготовок ...

описКисло-солодкий кетчуп, приготований в домашніх умовах, дозволить ...

описСоус «Вогник» на зиму - проста в приготуванні заготовка. Для її створення ...

описАджика «Пальчики оближеш» на зиму готуватися з досить великої кількості ...

описСушений болгарський перець - це чудова заготовка на зиму, яку можна ...

описМариновані кабачки швидкого приготування - смачна легка закуска, яку можна ...