Варення з мандаринів з шкіркою – рецепт з фото часточками на зиму

опис

Варення з мандаринів з шкіркою – це одне з найсмачніших страв, які можна закрити на зиму. Таке ласощі буде до вподоби всім: дітям, вашим рідним і гостям, а також вам самим. Приготувати його дуже просто, при цьому у вас під рукою повинні бути тільки стиглі ароматні мандарини і цукор. З цих інгредієнтів можна приготувати чудове варення на зиму, яким захопиться будь-хто, хто його покуштує.

Якщо говорити про переваги такого варення перед іншими солодкими заготовками на зиму, то не можна не згадати, що крім чудового аромату і смаку такі ласощі ще і дуже корисне, адже в його складі міститься велика кількість вітамінів, таких як А, В, С, Е і звичайно ж D і К. найбільше корисних мікроелементів містить мандаринова шкірка, яку ні в якому разі не можна очищати перед приготуванням такого ласощі.

Варення з мандаринів сприяє поліпшенню роботи імунної системи, завдяки чому взимку віруси чіпляються до нас набагато рідше, ніж зазвичай. Однак, назвати продукт дієтичним можна, тому що калорійність мандаринового варення становить майже 300 калорій на сто грамів продукту. Не рекомендується вживати його людям, які стежать за своєю фігурою, а також тим, хто хворий на цукровий діабет.

Таке смачне ласощі можна робити різними способами. Можна приготувати варення з цілих мандаринів без шкірки, а можна нарізати шматочками і закрити з шкіркою. Не менш популярно варення з мандаринів, подрібнених за допомогою м’ясорубки, але тоді воно виходить більше схожим на джем. У будь-якому випадку, спосіб приготування вибирати вам, а ми лише можемо запропонувати детальний покроковий рецепт з фото, який розповість, як правильно зварити варення з мандаринів на зиму в домашніх умовах своїми руками.

складові

мандарини

(1 кг)

Цукровий пісок

(1 кг)

кроки

  1. Підготуйте один кілограм мандаринів. Найкраще купувати ті сорти, чия шкірка має насичений жовто-оранжевий відтінок, а м’якоть досить м’яка, але не водяниста. Для такого варення відмінно підходять абхазькі або грузинські мандарини.

  2. Промийте цитрусові чистою водою, після чого наріжте їх не дуже тонкими кільцями. Ширина мандаринового колечка повинна складати приблизно п’ять міліметрів. При цьому краще використовувати дуже гострий ніж, щоб не роздавити мандаринки і залишити їх пружними.

  3. Тепер візьміть глибоку миску і починайте викладати колечка мандаринів шарами: викладіть один шар мандаринів, посипте цукром, змочіть спиртом або горілкою, потім покладіть ще шар мандаринів і так далі.

  4. Гніт ставити не потрібно, просто накрийте миску тканиною і залиште настоюватися на вся ніч. При цьому мандарини почнуть виділяти багато соку, що може привабити комах, якщо ви готуєте варення влітку, тому подбайте про те, щоб вони не потрапили всередину.

  5. Після того як цитрусові настоятися, поставте миску з ними на вогонь і насипте зверху цукор, що залишився. Варіть варення до готовності, постійно помішуючи його, щоб мандарини продуктів не пригорали на дно миски.

  6. Доведіть рідину до кипіння, після чого остудіть до кімнатної температури і закип’ятіть ще раз. Таких підходів потрібно зробити три, щоб мандаринове варення як слід загусло. Можете також додати трохи пектину, але смачніше буде, якщо ви досягнете необхідної густоти самостійно.

  7. Після того як варення буде готове, можете перевірити його густоту. Для цього візьміть звичайну серветку і поставте на неї краплю готового варення. Якщо при цьому краплі не розтеклася і не утворила мокре кільце, значить, ласощі готові до вживання.

  8. Закривайте мандаринове варення в стерилізовані банки і закочуйте кришками, прибираючи в шафу на зиму. Тепер можете їсти його ложками або додавати в свою випічку.

    Смачного!