Варення з пелюсток троянд – фото рецепт, як приготувати на зиму

опис

Варення з пелюсток троянда – це досить оригінальне і незвичайне ласощі, адже далеко не кожна господиня знає, що таке частування взагалі можна приготувати в домашніх умовах.

Варення з пелюсток чайної троянди також може принести користь організму, особливо в зимовий період часу, коли імунітет починає слабшати без постійного припливу вітамінів. Корисні властивості такого продукту полягають в тому, що, включивши в свій раціон варення з троянд ви значно зменшуєте ризик виникнення атеросклерозу, а також запалень шлунково-кишкового тракту. Завдяки тому, що в складі варення з пелюсток троянд містяться вітаміни С, К, РР і В, постійне вживання продукту допомагає зберегти пружність і молодість шкіри, зміцнити імунітет і позбутися від простудних і вірусних захворювань. Також таке варення корисно при стоматиті, так як завдяки своїм лікувальним властивостям воно знищує віруси на слизовій оболонці рота і гортані.

Так чи інакше, користь варення з пелюсток чайної троянди дуже корисно, а також має чудовий смак і аромат. Почастуєте і м своїх родичів, приготувавши ласощі на нашу рецептом з покроковими фото, і ви почуєте безліч захоплень, спрямованих на вашу адресу.

складові

Пелюстки троянд

(200 г)

Цукровий пісок

(490 г)

лимон

(1/4 шт.)

вода

(350 мл)

кроки

  1. Збирати пелюстки білої чайної троянди найкраще рано вранці або ж після дощу, так як волога підсилює аромат, який виділяють квіти, а також робить їх пружними і соковитими. Звертайте увагу на стан пелюсток: ні в якому разі не збирайте увядающие частини троянди, так як вони майже втратили аромат, а корисних властивостей в них залишилося зовсім мало.

  2. Зібравши необхідну кількість пелюсток троянди, а саме двісті грамів, промийте їх і залиште сушитися на рушник, який добре вбирає вологу.

  3. Після цього слід бланшувати пелюстки. Для цього наберіть воду в каструлю, доведіть її до кипіння, пелюстки викладіть в друшляк і вилийте в нього киплячу воду. Відразу після цього обдайте пелюстки проточною холодною водою і складіть їх в каструлю.

  4. В ту ж каструлю насипте цукор і відіжміть свіжий лимонний сік, ретельно перемішавши весь вміст ємності.

  5. Щоб пелюстки пустили сік, необхідно каструлю з ними відправити в холодильник на три-чотири години. Накривати каструлю чимось не варто, просто поставте її на нижню полицю холодильника і дайте настоятися.

  6. Поки наполягають пелюстки, підготуйте цукровий сироп. Для цього вам потрібно буде змішати цукор з киплячою водою і продовжувати варити суміш, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розтане. Повинна вийти тягуча каламутна рідина.

  7. Поступово заливайте тільки що приготований сироп в каструлю з пелюстками, не виливаючи відразу всю рідину. Дуже важливо правильно визначити кількість сиропу, щоб не зробити варення з пелюсток троянд надмірно рідким або в’язким.

  8. Змішавши пелюстки з сиропом відправте їх закипати на вогонь, помішуючи суміш, щоб вона не почала пригорати. Після закипання слід готувати варення рівно п’ять хвилин, потім його слід зняти з плити і дати охолонути.

  9. Коли варення охолоне, знову поставте його на плиту, доведіть до кипіння і варіть протягом п’яти хвилин, не забуваючи помішувати.

  10. Знову остудіть варення, потім закип’ятіть за новою. Третій раз варити такі ласощі слід не менше двадцяти хвилин до готовності. Перевірити готовність можна дуже легко: Капніть варення з ложки на серветку і подивіться, як воно себе веде. Якщо краплі не розтеклася, значить, ваше варення готове.

  11. Можете розкладати готове варення з пелюсток троянд по банкам і закочувати кришками, прибираючи в льох або шафа до зими.

    Смачного!