Варення з перцю – фото рецепт заготовки на зиму

опис

Варення з перцю готується просто і досить швидко, не вимагає воно багатогодинних витягів в цукровому сиропі, як його більш традиційні побратими. Все що нам потрібно, це ретельно обробити солодкий болгарський перець, а також визначити, скільки саме гіркого перцю ми хочемо в варення додати. Від кількості гострого перцю залежить смак вже готового ласощі. При бажанні ви і зовсім можете його не додавати, хоча в такому випадку пропаде вся родзинка такого незвичайного рецепта. Також ви можете додати в свій варення з солодкого перцю трохи спецій, наприклад, гвоздику.

Навіть якщо ви ніколи раніше не займалися заготівлею зимових консервацій, у вас точно вийде приготувати таке пригощання і з першого разу, а допоможе вам у цьому покроковий рецепт з фото. З нього ви дізнаєтеся всі важливі тонкощі і секрети приготування такого корисного і натурального варення з червоного перцю. Якщо ви переживаєте щодо смаку, тоді спробуйте заготовити всього одну або дві невеликі баночки цієї солодощі, а вже після дегустації винесіть свій вердикт. Чим же корисно таке варення з перців? Хоча б тим, що пекучий перець, який входить до складу солодощі, буде боротися із застудою і вбивати віруси. Пару ложок такого варення в день буде корисно вживати і дітям, і дорослим. Зрозуміло, зловживати такою заготівлею не слід, адже вона досить калорійна і в великих кількостях принесе тільки шкоду. Приступимо до заготівлі на зиму незвичайного і дуже ароматного варення з червоного солодкого перцю в домашніх умовах.

складові

Солодкий болгарський перець

(Червоний, 1 кг)

гіркий перець

(Червоний, 2-3 шт.)

Цукровий пісок

(1 кг)

оцет

(1/2 ст.)

кроки

  1. Насамперед підготуємо наші основні інгредієнти. Солодкий перець ретельно промийте в холодній воді і дайте самостійно висохнути. Що стосується пекучого перцю, то при роботі з ним рекомендується надіти рукавички і не торкатися руками обличчя, а особливо очей. Пекучий перець також необхідно добре промити в холодній воді.

  2. Видаляємо у плодів плодоніжки, а також насіння. Пекучий перець нарізаємо невеликими кільцями, солодкий перець нарізаємо кубиками. Пам’ятайте, що від кількості доданого пекучого перцю залежить гострота майбутнього варення.

  3. Повністю нарізавши весь солодкий перець, зважте заготовку і додайте до нарізки стільки ж цукрового піску. Ретельно вимішайте все інгредієнти і перекладіть їх в об’ємну каструлю з щільними стінками і дном. Ми залишаємо інгредієнти в спокої, за деякий час цукор повністю розчинитися, а перець пустить сік.

  4. Коли солодкий перець пустив досить соку для подальшої варіння, виставляємо каструлю на плиту і доводимо до кипіння на невеликому вогні. Готуємо варення до необхідної нам густоти, при цьому воно також змінить свій колір на глибокий червоний так, як показано на фото. Готовність перевіряємо наступних чином: капнув краплю рідини на плоске невелике блюдце, схиляємо його і, якщо варення не розтеклося, значить воно готове. На цьому ж етапі практично перед самим завершенням варіння засипаємо в каструлю всі вибрані спеції і підготовлений обсяг оцту. Готуємо консервацію ще протягом 10 хвилин, вимикаємо вогонь.

  5. Заздалегідь стерилізуємо на пару або в духовій шафі парочку невеликих скляних банок, заливаємо в них ще гаряче варення і герметично закочує їх. Будьте обережні і не обпечіться, а також пам’ятаєте, що від різкого перепаду температури скло може лопнути, тому повільно заливайте рідину в склотару. Домашнє варення з червоного солодкого і пекучого перцю на зиму готове.

    Смачного!