Варення з полуниці і чорниці – фото рецепт, як варити на зиму

опис

Варення з полуниці і чорниці люблять як діти, так і дорослі. При цьому, якщо у вас є своя ділянка землі і город, то влітку приготувати його не складе труднощів, адже полуниця напевно росте у кожного, а чорницю знайти зовсім неважко. Та й процес приготування такого чудового ласощі досить простий. Його можна використовувати в якості начинки для випічки або ласувати їм просто так.

Існує думка, що варення не може приносити користь, так як в ньому дуже багато калорій, а всі корисні елементи будете знищені при термообробці. Насправді це не так. Варення з полуниці і чорниці не тільки дуже смачне, але ще і корисне, тому що такі вітаміни, як А, С, В1, В2 і Е, що містяться у фруктах, є термостійкими і продовжують входити до складу варення навіть після його приготування.

Однак, людям з цукровим діабетом, незважаючи на користь варення для організму, вживати його потрібно з обережністю, тому що цукру в ньому дійсно дуже багато. Також слід утриматися від вживання полунично-чорничного варення і людям із зайвою вагою, які мають намір з ним боротися.

Для того щоб варення вийшло смачним і ароматним, підберіть необхідну кількість цілої стиглої полуниці, а також зберіть чорницю. Промивати її в воді обов’язково, щоб позбутися від пилу і бруду, а після цього ви вже можете приступити до процесу готування, в якому вам допоможе наш рецепт з покроковими фото.

складові

Полуниця

(1 кг)

чорниця

(1 кг)

Цукровий пісок

(3 кг)

кроки

  1. Зберіть необхідну кількість полуниці і чорниці, які будуть використовуватися при приготуванні вашого неперевершеного варення. Ретельно переберіть фрукти, позбудьтеся від плодоніжок, огляньте інгредієнти на предмет гниття або червоточини.

  2. Складіть ваші інгредієнти в окрему ємність, в якій вам буде зручно з ними працювати. Не забудьте попередньо її вимити.

  3. Засипте ваші ягідки цукром, ретельно перемішавши їх, і залиште настоюватися на п’ять-шість годин, щоб вони як слід пустили сік. Після цього рідину потрібно буде злити в окрему каструлю і довести до кипіння, заливши нею інгредієнти. Дайте їм настоятися протягом ще декількох годин.

  4. Після того як ягоди настоятися, пересипте їх і перелийте сік в каструлю, поставте на повільний вогонь і варіть протягом сорока хвилин, поки маса не почне загусати. За банкам розкладати варення потрібно після того, як воно трохи охолоне. Банки, до речі, слід заздалегідь стерилізувати. Закривши домашнє варення з полуниці і чорниці стерильними кришками, можете відправляти його в підвал або шафа, щоб воно чекало зими.

    Смачного!