Варення з помідорів – рецепт з фото на зиму

опис

Варення з помідорів – відрада для тих, хто вже давно випробував всі можливі варіації найрізноманітніших зимових заготовок і консервацій. Зрозуміло, навіть не дуже досвідчені дегустатори також по достоїнству зможуть оцінити такий кулінарний шедевр у всіх сенсах. Для чого ж готуватися таке варення і з чим його подавати? Тут все дуже просто: ідеальним таке томатне варення буде як доповнення до будь-якого приготовленого м’яса. По-справжньому оцінити і прикинути можливості взаємодії такого продукту з іншими стравами можна тільки на практиці. Також багато що залежить від ваших особистих смакових переваг.

У представленому нижче наочному і простому рецепті з покроковими фото докладно описаний кожен етап створення такої консервації. З нього ви дізнаєтеся, як правильно готувати варення з червоних помідорів в домашніх умовах. Не варто бентежитися того факту, що солодка страва ми будемо готувати з овочів. У багатьох країнах помідори сприймають навіть більше як фрукти і їдять просто так. Самі по собі деякі сорти помідорів солодкі від природи. Головне – це те, що варення вийде повністю натуральним і корисним. Приступимо до приготування в домашніх умовах дуже смачного і незвичайного варення з помідорів на зиму.

складові

помідори

(500 г)

Солодкий болгарський перець

(Червоний, 150 г)

Цукровий пісок

(300 г)

Бальзамічний оцет

(25-30 г)

кроки

  1. Придбайте для приготування солодкої зимової консервації невеликі солодкі помідори черрі або будь-які інші такого ж розміру і яскравого кольору. Ретельно промийте наявні овочі в холодній воді, потім дайте їм висохнути і тільки після цього наріжте невеликими шматочками так, як показано на фото.

  2. Солодкий м’ясистий червоний перець миємо, видаляємо плодоніжки і насіння, нарізаємо скибочками до пари помідорів. Всі подрібнені овочі складаємо в глибоку відповідну для варіння варення каструлю.

  3. Відправляємо слідом за овочами в каструлю все вказане в інгредієнтах кількість цукрового піску.

  4. Тепер заливаємо до продуктів бальзамічний оцет. Якщо його немає, тоді інгредієнт можна замінити яблучним або винним оцтом високої якості.

  5. Також підійде для такого рецепта варення з томатів десертне солодке вино довгої витримки.

  6. Акуратно і ретельно перемішуємо інгредієнти в каструлі, виставляємо її на плиту, включаємо невеликий вогонь і доводимо інгредієнти до кипіння, потім знімаємо з вогню.

  7. За весь час готування варення краще не перемішувати, а просто злегка водити дерев’яною лопаткою або ложкою по дну, перевіряючи таким чином, не підгоріла чи маса, і не прилипла вона на дно. Закіпевшую масу з подрібнених помідорів і солодкого перцю після закипання залишаємо настоюватися протягом наступних 24 годин. Після закінчення зазначеного часу варення знову доводимо до кипіння.

  8. Повторюємо зазначені вище маніпуляції в цілому 3 рази, після кожного закипання наполягаємо інгредієнти не менше доби. Приблизно так частування буде виглядати після фінальної варіння.

  9. Банки стерилізуємо в духовій шафі і поки вони ще гарячі, заливаємо в них кипляче варення до верху. Будьте обережні, від перепаду температур скло може лопнути.

  10. Також заздалегідь стерилізуємо кришки, якими тепер банки з варенням щільно закручуємо або закочує. Зберігати після повного остигання таку заготовку необхідно в досить прохолодному місці, а після відкриття і зовсім в холодильнику. Далі можна сміливо експериментувати і додавати такий незвичайний солодкий томатний соус до інших страв. Смачне і натуральне помідорне варення на зиму готове.

    Смачного!