Варення з винограду без кісточок – простий рецепт з фото на зиму

опис

Варення з винограду без кісточок – прекрасна зимова консервація, багата вітамінами і органічними кислотами. Цукор в плодах винограду міститься в основному у вигляді глюкози і фруктози. Очевидно, що в такому вигляді солодка складова винограду набагато корисніше штучних замінників цукру варений вироблених в промисловому масштабі. Сік ж цих смачних ягід дуже корисний, не кажучи вже про те, що ще і дуже смачний.

Рецептів приготування варення з даного продукту дуже багато і ми підготували тільки один з них з наочними покроковими фото і простою інструкцією до них. У відповідності з рецептом використовувати ми будемо білий сорт винограду: він солодший і жилавий. У домашніх умовах також дуже часто готують варення та джеми з чорного винограду сорту Ізабелла. На даний момент існують безліч найрізноманітніших сортів винограду використовуваних для приготування вина. Кожен вид такого винограду можна пристосувати для готування варення і воно вже точно вийде абсолютно унікальним на смак.

Подавати такі ласощі найкраще в чистому вигляді з шматочком свіжоспеченого булочки. Щоб скоріше зняти пробу, приступимо без зволікання до приготування в домашніх умовах варення з винограду без кісточок на зиму.

складові

Виноград

(1 кг)

вода

(500 мл)

Цукровий пісок

(1 кг)

Лимонна кислота

(1/2 ч.л.)

кроки

  1. Підготуємо для приготування варення всі необхідні нам інгредієнти. Виноград, як уже говорилося раніше, необхідно взяти білого сорту і бажано без кісточок, хоча їх можна також видалити вже в процесі приготування.

  2. Насамперед ретельно промиваємо гілка винограду, потім відокремлюємо від неї все ягоди і складаємо їх в глибоку миску. Ще раз промиваємо вже окремо ягоди під холодною проточною водою.

  3. Якщо ви придбали сорт винограду з кісточками, тоді акуратно за допомогою голки або шпильки витягаємо з кожної ягоди всі кісточки.

  4. На даному етапі ми маємо приготувати сироп. У чисту емальовану каструлю заливаємо вказаний обсяг води, ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння. Засипаємо в киплячу рідину цукровий пісок в тій кількості, в якому він вказаний в інгредієнтах. Варимо сироп на повільному вогні до тих пір, поки цукор не розчиниться.

  5. Коли все кристали цукру повністю розчинилися у воді, засипаємо в каструлю підготовлений виноград без кісточок, робимо мінімальний вогонь і варимо ласощі 40-60 хвилин до загустіння і готовності, періодично перемішуємо інгредієнти в каструлі ложкою. Додаємо на фінальному етапі лимонну кислоту.

  6. Солодкий густий сироп з виноградинками розливаємо по сухим стерилізованих банках, закриваємо їх щільними кришками і відправляємо чекати свого часу в шафу. Смачне варення з білого винограду без кісточок до зими готове.

    Смачного!