Варення з жовтої сливи – рецепт ласощів без кісточок

опис

Варення з жовтої сливи – один з найпоширеніших видів зимових заготовок. Ще наші предки саме таким способом переробляли сливи, тому що з них виходить оригінальне прозоре ласощі, та до того ж і дуже корисне. Звичайно, зі слив можна зробити що завгодно, але все ж варення – кращі ласощі, яке обожнює безліч ласунів.

Таке справді царський сливове варення робиться самим звичайним способом, для його приготування не потрібно особливих кулінарних навичок. Ми підготували класичний покроковий рецепт з фото, з допомогою якого будь-яка починаюча господиня розбереться, як видалити з фруктів кісточки і як правильно зварити і закатати, здавалося б, легке варення зі слив.

Для приготування смачного варення ми використовуємо круглу жовту сливу, вона має прекрасний смак і ароматом, за рахунок чого і варення виходить божественним. Щоб швидше розібратися, як зробити і закрити приголомшливий сливовий десерт в домашніх умовах на зиму, не втрачатимемо не минуть і приступимо до його приготування, звертаючи увагу на наведену нижче покрокову інструкцію з фото.

складові

Зливи

(800 г)

Цукровий пісок

(600 г)

вода

(125 мл)

кроки

  1. Для того щоб приготувати варення зі слив без кісточок, вибираємо найкращі плоди і добре їх промиваємо у воді.

  2. Чисті фрукти розрізаємо половинками і видаляємо з них кісточки, що не викликає ніяких труднощів.

  3. Для жовтих плодів необхідно зварити цукровий сироп, для цього набираємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння, а після додаємо в неї цукровий пісок. Варимо поки він повністю не розчиниться, при цьому періодично рідина помішувати.

  4. Готовим цукровим сиропом повністю заливаємо половинки слив, даємо настоятися, це займе приблизно годину часу.

  5. Справжньому сливи в сиропі відправляємо на плиту і доводимо до кипіння. Тепер можна зменшити вогонь і проварити масу ще двадцять хвилин. потім обов’язково знімаємо утворилася пінку. Каструлю знімаємо з вогню і залишаємо на пару годин.

  6. Після знову ставимо каструлю на вогонь і варимо двадцять хвилин. Цим часом опрацюємо тару під варення.

  7. Готову ароматну масу розкладаємо по банках і закриваємо кришками. Зберігати її необхідно в прохолодному місці.

    Варення з жовтої сливи без кісточок на зиму готове.

    Смачного!