В’ялена черешня – рецепт заготовки з фото в сушарці

опис

в’ялена черешня, незважаючи на схожість в процесі приготування, абсолютно відрізняється від просто висушених ягід. Починаючи з того, що перед сушінням таку черешню необхідно зварити в насиченому цукровому сиропі і закінчуючи концентрацією смаку готових ягід. В’ялена черешня збереже всі найкорисніші вітаміни, а ще буде приголомшливо смачно пахнути. Використовувати таку черешню можна буде для приготування корисних і смачних настоїв від кашлю або їсти просто так і запивати чаєм.

Покроковий фото рецепт наочно розповість про те, як в’ялити черешню в домашніх умовах. Взагалі-то процес досить простий, але і у нього є свої тонкощі. Цукровий сироп можна використовувати для кількох партій черешні, смак ягід від цього тільки покращиться. Головне – регулювати кількість рідини, адже ягоди повинні вільно плавати в каструлі, а не гаситися. Немає необхідності використовувати для готування такого простого страви якісь спеції: оригінального смаку черешні буде цілком достатньо. Екщо у вас вдома немає сушарки, то в’ялити черешню можна на дуже низькій температурі в духовці, при цьому тримаючи її відкритою, щоб ягоди не спеклась. Приступимо до заготівлі на зиму смачною і натуральної в’яленої черешні.

складові

черешня

(Без кісточок, 1 кг)

Цукровий пісок

(300 г)

вода

(300 мл)

кроки

  1. Для створення такої зимової заготовки підійде абсолютно будь-який сорт черешні. Можна приготувати навіть даний асорті з білою, жовтою і чорною черешні. Вибрані ягоди насамперед необхідно добре промити і висушити, видаляємо кісточки, а потім відправити на всю ніч в холодильник настоюватися. Можна присипати їх для збереження невеликою кількістю цукру за бажанням.

  2. Після закінчення зазначеного часу витягаємо черешню з холодильника і даємо їй нагрітися до кімнатної температури. В окремій глибокій каструлі воду змішуємо з цукром і доводимо до кипіння, розчиняємо кристали і кілька хвилин кип’ятимо сироп. Засипаємо підготовлені ягоди в киплячий сироп.

  3. Тепер необхідно знову довести воду до кипіння, попутно видаляючи білу піну з поверхні рідини. Коли сироп знову закипів, вимикаємо вогонь і до повного охолодження залишаємо черешню в спокої під закритою кришкою. У процесі варіння ягода змінить свій колір на той, що показаний на фото.

  4. Після повного охолодження, проціджують ягоди через друшляк, даємо їм повністю стекти і позбавитися від зайвої рідини. Викладаємо черешню без кісточки рівним шаром на піддон сушарки та вялім до готовності протягом наступних 10 годин.

  5. Смачну заготовку можна розподілити по чистим і сухим банкам, після чого відправити на зберігання в темне місце. Домашня в’ялена черешня в сушарці на зиму приготування.

    Смачного!