В’ялені баклажани – рецепт з фото, як приготувати на зиму в духовці

опис

в’ялені баклажани вважаються приголомшливою овочевий закускою, яка володіє чудовими смаковими якостями. Саме за чудовий смак такі овочі цінуються багатьма гурманами. У кулінарії баклажани можуть використовуватися в якості самостійного продукту, а також вони ідеально гармоніюють з іншими овочами. Крім цього дивовижна баклажанная закуска приємно поєднується з усіма м’ясними продуктами. Завдяки баклажанної заготівлі на зиму, приготовленої в домашніх умовах з даного рецептом, можна накрити дивовижний святковий стіл. Таку консервацію можна подати, як самостійну закуску, а можна, наприклад, салат з в’яленими баклажанами приготувати. Виходить, він відмінним і обов’язково сподобається гостям. Застосування в’ялених баклажанів досить різноманітно.

Для того щоб зробити баклажани більш пікантними досить додати до них кілька видів пряних трав. Крім цього вони ідеально гармоніюють з кунжутом. Для приготування натурального баклажанового продукту пропонується кілька способів на вибір: В електросушарці і духовці. У будь-якому випадку, процес готування баклажанів простий, а отриманий в кінцевому підсумку результат викликає приємне здивування.

В даному покроковому фото рецепті представляється технологічна інструкція по в’яленню баклажанів в духовій печі і докладно розповідаються всі тонкощі процесу подальшої їх заготівлі.

Отже, починаємо створювати в домашніх умовах незвичайну баклажанну закуску на зиму.

складові

баклажани

(650 г)

кунжут

(2 ст. Л.)

Соєвий соус

(30 мл)

Оливкова олія

(400 мл)

Орегано (материнка)

(Сушений, 2 ч. Л.)

розмарин

(Сушений, 1 ч. Л.)

часник

(2 зубчики)

Естрагон (тархун)

(1 гілочка)

кроки

  1. Перш ніж приступити до в’яленню баклажанів на зиму, спочатку їх ретельно промиємо.

  2. Вимиті овочі нарізаємо рівномірними кружечками, після чого відправляємо їх в злегка підсолену воду на двадцять хвилин. Завдяки цьому з баклажанів вийде вся гіркота, яка в подальшому зіпсувала б всю овочеву заготівлю на зиму. Через зазначений час зливаємо воду, а після просушуємо овочі серветкою.

  3. Підготовлені баклажани викладаємо на деко, який попередньо необхідно застелити пергаментом, після чого змастити його оливковою олією.

  4. Викладені баклажанні кружечки зверху посипаємо сушеним розмарином і орегано.

  5. Заповнений лист поміщаємо в духовку, яка спочатку повинна бути розігріта до ста градусів. Процес в’ялення овочів затягнеться на кілька годин. Так як потужність духовок у всіх різна, тому рекомендується періодично поглядати за приготуванням баклажанів. В’ялені овочі не повинні бути сухими, а навпаки трохи м’якими на дотик.

  6. Поки баклажани кружечки готуються обсмажити кунжут. Для цього його помістимо в сковороду, яку маслом змащувати не потрібно. Продукт обсмажуємо до золотистого кольору.

  7. Тепер візьмемо простерилізованих баночку і помістимо в неї часникові зубчики, які бажано розрізати на дві частини і туди ж додамо листочки естрагону.

  8. Далі цю ж баночку на половину заповнюємо готовими в’яленими баклажанами, після чого зверху них кладемо кілька листочків естрагону.

  9. Зверху зелені викладаємо решту баклажанового продукту і зверху накриваємо його іншими листям естрагону. Після цього засипаємо в баночку підсмажений кунжут.

  10. В окремій мисочці змішуємо соєвий соус з оливковою олією. Отриману рідину ретельно перемішуємо.

  11. Готовим змішаним соусом заливаємо баночку з баклажанами і герметично закриваємо їх обробленої кришкою. Через тиждень баклажанная заготівля гарненько настоїться і остаточно буде готова до використання.

    Смачного!