В’ялені банани – рецепт з фото в домашніх умовах

опис

в’ялені банани можна зробити декількома способами, і в обох випадках вони виходять неймовірно смачними і максимально корисними. Зазвичай процес в’ялення фруктів відбувається в духовці, ми ж скористаємося електросушаркою, тому що в ній фрукти приготуються набагато швидше. Виготовити таку смакоту досить легко, тим більше, що для цього не застосовуються будь-які консерванти та інші харчові добавки.

В’ялені банани корисні для організму, за рахунок вмісту в них калію, завдяки чому вони благотворно впливають на функціонування мозку і серця. Також вони сприяють підтримці волосся і шкіри в здоровому стані. Виходячи з цього, приготувати бананове ласощі варто не тільки за смакову характеристику продукту, але також за його корисні властивості.

Банани, приготовані таким способом, можуть зберігатися до трьох місяців. Це відмінний термін зберігання, тому що екзотичні фрукти можна придбати в будь-який день і в будь-який місяць року і зав’ялити, коли попередня порція закінчиться.

Ретельно вивчивши фото рецепт з покроковою інструкцією, наведеною трохи нижче, приступимо до приготування в домашніх умовах в’ялених бананів.

складові

банани

(6 шт.)

кроки

  1. Приголомшливе бананове ласощі готується всього лише з одного інгредієнта – і це, звичайно ж, банани. Використовуємо тільки найкращі плоди.

  2. Кожен фрукт очистимо від жовтої шкірки і поріжемо їх невеликими кружечками, приблизно, близько п’яти міліметрів.

  3. Тепер нарізані бананові кільця викладаємо на піддони електросушарки так, щоб вони не стикалися один з одним.

  4. Коли все піддони заповнили, відправляємо їх в електросушарку і включаємо її на потужний режим.

  5. Через сім годин дивимося на зміни бананових кілець. З готових в’ялених бананів при натисканні не повинна виділятися волога, якщо це так, то сушилку вимикаємо і дістаємо з неї піддони з кільцями бананів для того, щоб вони охололи.

  6. В’ялені банани готові і можна відразу пересипати їх в спеціальну вазу для різної смакоти, а можна помістити їх в вакуумний пакетик і відправити зберігатися в холодильник.

    Смачного!