В’ялені груші – рецепт з фото, як приготувати на зиму

опис

в’ялені груші – ідеальний замінник цукерок, який приготовлений виключно з натуральних продуктів. Таке грушеве ласощі застосовується в приготуванні різної випічки в якості оригінальної начинки. Також грушевими часточками виходить дуже красиво і досить незвично прикрасити торт. Такими чудовими фруктовими цукерками можна пригостити гостей в якості десерту, вони обов’язково їх оцінять.

В’ялені фрукти готуються шляхом їх висушування в електросушарці або ж можна використовувати для цього духовку. Обов’язково слід уважно стежити за процесом приготування груш, щоб вони не пересушити і не перетворилися на хрусткі чіпси, вони повинні саме зав’ялити. В’ялені груші на зиму є не до кінця засушені, але при цьому не сирі часточки фруктів, як то кажуть, потрібно знайти золоту середину.

Щоб зробити в’ялені груші в домашніх умовах ми підготували простий фото рецепт з покроковою інструкцією їх приготування, який викладено далі. Приготувавши дане ласощі таким способом у вас вийде оригінальна заготівля на зиму, яка обов’язково порадує вас в холодні дні. Отже, приступимо до готування в’ялених груш в домашніх умовах.

складові

груші

(Чиста вага, 1 кг)

Цукровий пісок

(400 г)

кроки

  1. Для виготовлення домашньої заготовки на зиму вибираємо тільки стиглі груші, добре їх промиваємо і розрізаємо на дві частини. Потім вирізаємо з них серцевини з кісточками, але плодоніжки обов’язково залишаємо.

  2. За допомогою вилочки робимо на грушах по кілька проколів, так з них виділиться більше соку і складаємо їх в глибоку каструлю. Тепер фрукти засипаємо цукровим піском і залишаємо на тридцять, а можна і більше годин. Чим довше груші постоять з цукром, тим більше утворюється власного соку.

  3. Після цього отриманий грушевий сік зливаємо в окрему каструльку і ставимо на плиту, щоб він почав кипіти. Після його кипіння вогонь можна зменшити до мінімуму. Потім в киплячу рідину викладаємо груші і протягом десяти хвилин постійно поливаємо їх зверху киплячим сиропом, це потрібно для того, щоб фрукти дуже добре просочилися солодким соком.

  4. Готові груші повинні бути зверху м’якими, а всередині трохи сируватими. Якщо все саме так, перекладаємо їх в сито і даємо повністю стекти сиропу, в якому вони варилися.

  5. Відокремлені від соку фрукти перекладаємо в миску, щоб вони охололи. Ось такі ось половинки груш у нас вийшли.

  6. Після того як фрукти охололи, викладаємо їх на піддон електросушарки і включаємо високий режим, температура якого 60 градусів.

  7. Точний час сушки фруктів повністю залежить від обраних вами груш, якщо плоди великі, то в’ялити їх треба приблизно п’ятнадцять годин. Протягом цього часу необхідно робити кілька перерв для їх охолодження. Таким чином, груші добре вбирають цукор і вялятся набагато краще.

  8. Готові груші викладаємо на тарілку і залишаємо їх до повного охолодження. Потім перекладемо їх в чисту баночку і відправимо зберігається в холодильник.

  9. В’ялені груші готові і вже можна подавати до столу.

    Смачного!