Виноградне варення – рецепт з фото крок за кроком, як приготувати з кісточками

опис

виноградне варення – це одна з найсмачніших домашніх ласощів, яке можна приготувати самостійно. Ви можете варити це частування так, як вам більше подобається: з кісточками або без кісточок, додаючи ягоди або фрукти, а також будь-які приправи і спеції. У будь-якому випадку, варення з винограду сподобається вам і вашій родині.

Приготувавши ці ласощі, ви зможете запросто використовувати його для приготування чудової начинки для вашої випічки, а також подати до столу в якості самостійного частування. Будь-ласун високо оцінить ваші старання.

Особливо важливу увагу слід приділити сорту винограду, з якого ви хочете зробити варення. Для цього найкраще підходять такі сорти, як «Ізабелла», «Лідія» або «Молдова», але взявши один із запропонованих сортів винограду слід знати, що позбутися від кісточок буде вельми проблематично.

Приготувати виноградне варення на зиму можна як звичним способом, скориставшись каструлею, так і за допомогою мультиварки. Якщо у вас вдома є така кухонні помічниця, то більшість ваших щоденних клопотів з цим буде вирішено. Варення в мультиварці виходить нітрохи не гірше, ніж ласощі, приготоване звичним способом.

Насправді вам не доведеться витрачати багато часу на підготовку такого смачного домашнього варення з винограду. Спробуйте скористатися нашим покроковим рецептом, зібравши необхідну кількість інгредієнтів, і ви переконаєтеся в тому, що це дійсно просто.

складові

Виноград

(1 кг)

Цукровий пісок

(500 г)

бадьян

(1 зірочка)

кориця

(1 стручок)

кроки

  1. Для початку вам необхідно буде зібрати необхідну кількість винограду. Постарайтеся не пошкодити ягоди, коли будете зривати їх з гілочок, так як в варення вони повинні потрапити цілком. Також бажано зривати тільки стиглий виноград, так як зелений дасть варення непотрібну кислинку. Не забудьте також підготувати і всі інші інгредієнти.

  2. Візьміть деко і викладіть на нього ретельно промиті ягоди винограду. Зверху його слід посипати цукром, попередньо додавши трохи води. Також відразу ж додайте до винограду всі необхідні спеції.

  3. Розігрійте духовку до температури в сто п’ятдесят градусів, а потім поставте всередину деко з виноградом, намагаючись не обпектися. Залиште інгредієнти запікатися на одну годину, а через необхідну кількість часу дістаньте з духовки спеції, які ви клали на виноград і залиште деко ще на десять хвилин. Після закінчення зазначеного часу деко з духовки необхідно витягти і залишити остигати на пару годин.

  4. Тим часом вам необхідно буде простерилізувати банки і кришки, а коли виноградне варення охолоне, можете розкладати його по ємностей і закочувати кришками для подальшого зберігання на зиму. Тепер можете відправити смачне домашнє ласощі в льох або в комору і використовувати по потребі.

    Смачного!