Вишневе варення з желатином – рецепт приготування на зиму з фото

опис

Вишневе варення з желатином виходить дуже густим і смачним, його можна їсти як ложками, запиваючи чаєм, так і додавати до різних десертів як начинку. Таке ласощі особливо сильно подобається дітям, а й дорослі не проти покуштувати такого оригінального солодкого частування.

Щоб зробити таке смачне варення, необхідно відбирати тільки стиглі і цілі вишні, що не були з’їдені хробаками або не травмувалися при падінні на землю. Найкраще зривати їх з гілочок. Про стиглості вишні говорить той факт, наскільки добре вона знімається з плодоніжки. Якщо ви можете легко зняти вишеньку з гілочки, значить, вона досить стигла. У разі, якщо вишня відривається разом з плодоніжкою, коли ви тягнете ягідку на себе, значить, вона ще не зовсім дозріла.

Вишневе варення на зиму з желатином можна зробити як з кісточками, так і без. Думки господинь на цей рахунок сильно розрізняються, тому, ви можете самостійно вибрати для себе спосіб готування такого блюда. Також можна перемолоти вишні в м’ясорубці, щоб отримати смачний джем.

Желатин, який додається в варення, надає йому особливу щільну консистенцію. Зберігається такі ласощі рівно стільки ж, скільки і звичайне варення, однак при цьому воно має більш оригінальну структуру і приємний смак.

Приготувати варення з вишень без кісточок і з желатином в домашніх умовах можна дуже просто. Для цього вам спочатку потрібно потурбуватися про пошук необхідних інгредієнтів, а потім скористатися підказками з нашого простого покрокового рецепта. Давайте спробуємо приготувати ласощі на зиму разом.

складові

вишня

(Без кісточок, 2 кг)

Цукровий пісок

(1,5 кг)

вода

(Кип’ячена, 300 мл)

желатин

(40 г)

кроки

  1. Всі продукти, які вам знадобляться в процесі приготування варення з вишень з желатином, підготуйте заздалегідь. Вишні ретельно переберіть, видаліть дефектні або підгнилі ягоди, а також промийте їх у проточній воді. Крім того, заздалегідь підготуйте цукор і желатин, відмірявши необхідну кількість.

  2. Видаліть кісточки з вишень, складіть ягоди в глибоку каструлю і додайте до них цукор. Перемішайте продукти і залиште їх настоюватися годин на п’ять, протягом яких вишні повинні пустити сік. Тим часом желатин теж потрібно залити холодною водою і на годину залишити настоюватися.

  3. Коли ви побачите, що вишні пустили сік, каструлю з ними ставте на плиту, включайте середній вогонь і варіть варення протягом півгодини. Помішувати його необхідно дерев’яною лопаткою. Якщо буде з’являтися піна, знімайте її за допомогою шумівки, якщо хочете, щоб ваше ласощі було прозорим.

  4. Коли варення прокипить, залиште його остигати в прохолодне місце, а коли частування буде вже не таким гарячим, влийте набряклий желатин і ретельно перемішайте все вміст каструлі. Знову поставте суміш на плиту і нагрівайте її, періодично помішуючи, але не дозволяючи закипіти, інакше желатин не розчиниться так, як йому належить.

    * На цьому ж етапі, при бажанні, в вишневе варення з желатином можна додати спеції за смаком.

  5. Заздалегідь простерилизуйте банки і кришки, а коли варення з вишень з желатином буде готово, його розливайте по ємностей. Додаткова стерилізація не потрібно. Навпаки, краще прибрати банки з вишневим варенням в холодильник, щоб дозволити желатину краще загуснути. Зберігати ласощі теж слід в прохолодному місці.

    Смачного!