Заготівля бурякової гички на зиму – рецепт з фото

опис

Заготівля бурякової гички на зиму просто зобов’язана забрати у вас зовсім небагато часу, адже більш корисне доповнення до салатів знайти дуже складно. Більш того, використовувати таку заготовку можна також для приготування перших гарячих страв, наприклад, розсольнику. Все тому, що консервувати ми будемо не тільки бадилля буряка, але також щавель. Додавши зовсім небагато солі, ми почнемо процес виділення зеленню соків і кислот, які згодом і будуть складати смак страви.

Як багато ви знаєте про буряк? А адже це один з найкорисніших коренеплодів, до того ж ще і дієтичний. Буряк робить благотворний вплив на роботу серця і мозку, знижує тиск, допомагає роботі шлунка і кишечника. Вживати буряк можна навіть в сирому вигляді, вона має яскраво виражену солодкуватим смаком. Бадилля буряка володіє всіма перерахованими якостями, саме тому її ми закривати і будемо.

Що стосується щавлю, то його корисні якості йдуть врівень зі смаковими. Натуральна кислота, якою він володіє, дозволить урізноманітнити і освіжити будь-яку страву. Покроковий фото рецепт докладно розповість про те, як законсервувати бурякове бадилля разом зі щавлем. Рецепт дуже простий і не відніме у вас багато часу або сил. Приступимо до заготівлі в домашніх умовах бурякової гички і щавлю на зиму.

складові

щавель

(за смаком)

бурячиння

(за смаком)

Кухонна сіль

(1 ч.л. на 1 л.б.)

кроки

  1. Якщо ви все ж зважилися на створення такої заготовки, тоді пам’ятайте, що потрібно уважно і ретельно підібрати зелень для консервації. Підійде тільки найсвіжіша бадилля буряка без пошкоджень. Також і щавель потрібно вибрати свіжий і бажано зелений, щоб комахи на нього ще не встигли вчинити замах. Всю зібрану або куплену зелень необхідно ретельно промити в холодній воді, а потім повністю висушити.

  2. Нарізаємо всі зелені листочки так, як показано на фото. Стебла для консервації не підходять, тому їх ми використовувати не будемо. Кількість зелені залежить від того, скільки баночок з консервацією ви в результаті хочете отримати.

  3. У об’ємну емальовану каструлю засипаємо всю рубану зелень, заливаємо її водою так, щоб вона покривала все бадилля. Виставляємо тару на плиту і доводимо рідину до кипіння, додаємо сіль з розрахунку 1 чайна ложка на літр рідини. Все це можна приблизно оцінити на око, а потім спробувати і вирівняти на смак. Ретельно перемішуємо інгредієнти, готуємо буквально 1 хвилину після закипання і вимикаємо вогонь.

  4. Чи знаєте ви, скільки існує способів стерилізації банок для консервації? На ділі не дуже-то й багато: в духовці, на парі, в мікрохвильовій печі, в окропі. Вибравши один найбільш підходящий для вас спосіб, простерилизуйте обрані невеликі банки, просушіть їх і заповніть вмістом каструлі до верху. Засукайте банки такими ж стерилізованими кришками і надішліть їх на зберігання в холодне місце. Заготівля бурякової гички зі щавлем на зиму готова.

    Смачного!