Заготівля виноградного листя – рецепт з фото на зиму

опис

Заготівля виноградного листя на зиму дуже важлива для тих, хто любить готувати страви з цього інгредієнта, наприклад, долму. Зрозуміло, готує з листя винограду та інші закуски, тут все залежить тільки від вашої фантазії. Замінити даними інгредієнтом ви можете навіть звичні листя салату. Цей продукт дуже дієтичний, містить багато корисних вітамінів і кислот. Основні корисні якості соку виноградного листя використовуються для лікування сечокам’яної хвороби, для профілактики виразок і гастритів. Навіть є просто висушити листя винограду, згодом мелений порошок з них можна використовувати в якості антисептика.

Повертаючись до кулінарних особливостей виноградного листя, яскравого і вираженого смаку вони не мають, хоча і надають будь-якої страви освіжаючий ефект. Зрозуміло, використовувати в готуванні необхідно тільки найсвіжіші і молоде листя, більш зрілі екземпляри втрачають не тільки малі крупиці натурального смаку, але також і всі корисні якості. Збором листя для заготовки необхідно займатися рано вранці на початку літа. Листя необхідно ретельно промивати, а потім сушити, перш ніж займатися їх заготівлею. У покроковому фото рецепті ми детально розповімо вам про кожен етап заготовки листя в домашніх умовах. Приступимо до приготування на зиму свіжого листя винограду в банках.

складові

Виноградне листя

(за смаком)

кроки

  1. Збираємо самі мелені і тонкі листя винограду з рівним і насиченим кольором. Ретельно промиваємо їх у холодній воді і викладаємо просихати на чистий кухонний рушник. Можна почати заготівлю ввечері і продовжити вже вранці.

  2. Занадто довгі стебла найкраще обрізати, залишивши зовсім невеликий відрізок так, як показано на фото. Викладаємо промиті і сухе листя в стопки по десять штук, акуратно загортаємо в щільні трубочки і заповнюємо ними банку. Банки, до слова, необхідно ретельно промити, простерилізувати на пару і дати повністю охолонути, також потрібно вчинити і з кришками. Заповнюємо рулонами з листя винограду банку максимально щільно, зверху закочує кришками.

  3. Зберігати таку заготовку найкраще в прохолодному і добре провітрюваному місці. Не страшно, якщо за час настоювання кришки злегка роздуються. Також існує варіант не закочувати банки, а просто закрутити їх гвинтовими кришками, хоча тут існує небезпека, що листи можуть зіпсуватися. Після відкриття і перед подальшим використанням виноградне листя необхідно обшпарити окропом. Заготівля зі свіжих виноградного листя для долми і інших страв на зиму готова.

    Смачного!