Заморожена м’ята – рецепт з фото, як заморозити свіже листя на зиму

опис

заморожена м’ята буде однією з найбільш корисних заготовок на зиму. Хто сьогодні не чув про корисні властивості цієї рослини? Таку зелень повсюдно використовують для створення різних ліків і антибактеріальних препаратів. М’ята – одне з найгарніших заспокійливих, тому чай з м’ятою вважається таким корисним. Цей натуральний продукт не має собі рівних, його аромат використовують для створення найрізноманітніших духів і інших ароматизаторів. Свіжа м’ята – цінний продукт, який просто необхідно постаратися зберегти на зиму.

У цьому покроковому фото рецепті ми розповімо про те, як просто, швидко і правильно заморозити м’яту на зиму. У такому способі ми не будемо використовувати термічну обробку, як це часто буває з зеленню, в прагненні зберегти максимум корисних властивостей цієї рослини. При необхідності, вже після заготівлі взимку таку м’яту можна буде, наприклад, висушити і використовувати як спецію, або заварювати з нею дуже ароматний натуральний чай. Заморожену м’яту також можна буде використовувати для створення вишуканих десертів та інших страв; тільки вам вирішувати, як потім скористатися такою заготівлею.

Приступимо до заморожування м’яти на зиму в домашніх умовах самим простим і доступним способом.

складові

м’ята

(за смаком)

кроки

  1. Найбільш популярний у нас сорт м’яти – це перцевий. На ділі ж ви можете вибрати абсолютно будь-яку м’яту і заготовити її в тій кількості, в якому самі захочете. Все що нам потрібно для приготування це безпосередньо м’ята і контейнери, в яких вона буде зберігатися.

  2. Обрізаємо стебла м’яти так, щоб у нас вийшли однакові гілочки так, як показано на фото. Це не тільки естетично, але ще і дуже зручно.

  3. У тазик наливаємо чисту холодну воду і опускаємо в неї всю м’яту, акуратно промиваємо, потім воду зливаємо, а натомість наливаємо нову. Повторюємо процедуру ще кілька разів до тих пір, поки вода не перестане бути каламутною.

  4. Викладаємо на плоскій поверхні чистий рушник, поверх нього кладемо м’яту, загортаємо її в тканину: так ми повністю позбудемося вологи і при цьому не витратимо багато часу, і не пошкодимо листя.

  5. Чисті і сухі гілочки м’яти поділяємо на невеликі пучки по 3 штуки в кожному. Викладаємо ці пучки на рівновіддаленому один від одного відстані в пакет з замком.

  6. Акуратно закручуємо згорток з м’яти в пакеті, попередньо щільно застогнав застібку. Відправляємо підготовлені згортки в морозильну камеру до повного заморожування.

  7. Піддавати вторинної заморожуванні м’яту можна, тому так зручно, що в кожному пакеті у нас по кілька невеликих пучків. Один такий пучок із зеленню можна витягти, залити окропом і приготувати з нього чай, а решта повернути в морозилку.

    Заморожені в холодильнику листя м’яти готові.

    Приємного чаювання!