Замороження червоної смородини на зиму – рецепт з покроковими фото

опис

Замороження червоної смородини на зиму не займе у вас дуже багато часу і зусиль вже хоча б потім, що за вас все зробить морозильна камера. Ні, зрозуміло, від вас теж багато що залежить і саме про це ми сьогодні розповімо в цьому покроковому фото рецепті. В першу чергу варто чітко визначити для себе, з якою метою ви заморожуєте щоб там не було і для чого згодом будете використовувати заморозку. Так, наприклад, якщо згодом із заморожених ягід або фруктів ви будете готувати джеми або варення взимку, тоді можна особливо не морочитися і створювати одну велику заготовку. Але якщо ви хочете просто заморозити ягоди для того, щоб потім їх їсти, тоді краще підготувати невеликі порції.

Також дуже важливо розуміти, що для заморозки підходять виключно цілі продукти, адже після заморозки зі смаком і без того відбудуться разючі зміни, а якщо ягоди будуть зіпсовані спочатку, вони скоріше за все стануть непридатними до вживання. У заморожуванні важливо не тільки зберегти смакові якості інгредієнта, але також забезпечити збереження максимальної кількості його вітамінів. Червона смородина – одна з найкорисніших ягід, вона посприяє лікуванню застуд, її в’яжучі властивості благодійно вплинуть на засвоєння організмом їжі, також дуже часто сік цієї ягоди використовують як потужний протизапальний засіб. З огляду на всі ці корисні якості варто потурбуватися збереженням смородини до зими. Чи знаєте ви, які чудові морси і компоти виходять з цієї ягоди? Вже тільки від одного їх запаху віє літньою свіжістю. Приступимо до заморожування на зиму червоної смородини в домашніх умовах.

складові

Червона смородина

(1 кг)

кроки

  1. Збирають червону смородину зазвичай разом з гілочками цілими гронами і вже тільки після цього відокремлюють безпосередньо ягоди. Саме так вам варто вчинити перед початком заморозки цих ягід на зиму. Будьте обережні, адже структура у свіжих ягід смородини дуже ніжна, тому їх легко можна розчавити, що абсолютно не припустимо для заморозки.

  2. Вступаємо із зібраною смородиною наступним чином: насамперед ретельно промиваємо її в холодній воді використовуючи друшляк і тільки потім відокремлюємо кожну ягоду від гілочки. Заготівлю викладаємо в глибоку відповідну миску для зручності.

  3. Після цього необхідно дати ягодам повністю висохнути, найпростіше розкласти їх рівним шаром на паперовий рушник так, як показано на фото і залишити при кімнатній температурі. Тільки після того, як всі ягоди висохнуть, можна приступати до наступного етапу заморозки червоної смородини на зиму.

  4. Тепер необхідно підготовлені ягоди викласти на піддон морозильної камери, якщо ж такого немає, підійде і звичайний піднос із пластику, який також краще застелити паперовим рушником. Більш того, для даного процес підійде навіть звичайнісінька дерев’яна обробна дошка, в разі відсутності всього вищевказаного. Викладаємо все ягоди на достатній відстані один від одного і відправляємо в морозилку на 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу витягаємо піднос і ворушити ягоди для того, щоб вони не злиплися між собою, повертаємо назад і заморожуємо ще протягом півгодини.

  5. Після всіх описаних вище маніпуляцій червону смородину можна викладати в поліетиленовий пакет і відправляти в морозилку вже на зберігання. Використовуйте один великий пакет або кілька порційних в залежності від того, як саме ви будете згодом використовувати таку заготовку. Корисна заготовка з заморожених ягід червоної смородини на зиму готова. Для використання досить буде потримати заморожені ягоди в холодній воді деякий час після чого з них можна готувати інші страви або напої.

    Смачного!