Засолка болгарського перцю на зиму – фото рецепт, як закрити холодним способом

опис

Засолка болгарського перцю на зиму «Холодним способом» дозволить вам насолодитися смаком, запахом і навіть хрускотом цих овочів в повній мірі. Жоден інший спосіб заготівлі солодкого перцю не забезпечить вам такий же ефект. Стояти в банках така апетитна закуска зможе дуже довго, так що і заготовку можна робити в будь-яких кількостях. Якщо ви жодного разу раніше не пробували закривати на зиму солодкий болгарський перець, тоді наш покроковий фото рецепт в подробицях опише вам весь процес і допоможе легко впоратися з такою зимової заготівлею.

У домашніх умовах ми сьогодні будемо закривати саме зелений болгарський перець: він виглядає дуже освіжаюче і по-літньому. При цьому ви сміливо можете закрити перець інших квітів таким же способом, на смакових якостях консервації це ніяк не відіб’ється. Дуже важливим є в створенні цієї консервації приготування маринаду, від його смаку безпосередньо залежить і те, якими на смак виявляться в результаті самі перці. Що стосується спецій, то їх ви вільні використовувати досконалі будь на свій смак. Це ж стосується і зелені, як свіжої, так і сушеної. Головне – пам’ятати, що вся зелень оживляти перці не тільки своїм смаком, але і ароматом. Приступимо до засолюванні болгарського перцю на зиму.

складові

Солодкий болгарський перець

(за смаком)

вода

(1 л)

Кухонна сіль

(2 ст. Л.)

Лавровий лист

(1 шт.)

Чорний перець горошком

(5-7 шт.)

спеції

(Для розсолу, за смаком)

кроки

  1. Підготуємо наш головний інгредієнт – зелений болгарський перець в тій кількості, в якому ви хочете його закрити. Пам’ятайте, що від кількості перцю залежить і те, скільки необхідно буде приготувати для нього маринаду. Ретельно промиваємо всі зібрані або куплені плоди, необхідно, щоб вони були щільними і не дуже великих розмірів. Ми залишаємо перець в друшляку стікати.

  2. Після того, як вся вода стекла і перці висохли, приступаємо до їх подрібнення. Тут існують кілька варіантів: можна нарізати перець скибочками або кружальцями так, як показано на фото. Також за бажанням ви можете видалити насіння або залишити їх, що надати готової закуски деяку гірчинку і пікантність.

  3. На цьому етапі приступимо до варіння маринаду. У каструлю заливаємо холодну воду і доводимо її до кипіння, засипаємо в киплячу рідину вказану кількість цукру і солі, також відправляємо в маринад перці горошком, лавровий лист і всі свої улюблені спеції. Протягом наступних 15 хвилин варимо маринад на середньому вогні, після чого знімаємо каструлю з плити і даємо рідини повністю охолонути.

  4. Для консервації перцю найкраще використовувати самі невеликі банки з широкою шийкою, їх необхідно простерилізувати і остудити заздалегідь. Викладаємо кружечки болгарського перцю в кожну баночку, до верху заливаємо їх уже охололи маринадом, а потім щільно закриваємо або закручуємо кришками.

  5. Таким чином таку заготовку відразу можна відправляти на зберігання в льох або комору. Відкриті банки консервації необхідно зберігати в холодильнику. Тепер ви знаєте, як відбувається засолювання солодкого болгарського перцю на зиму.

    Смачного!