Засолка кропу в банки – фото рецепт приготування заготовки на зиму

опис

Засолка кропу в банки – це дуже простий і швидкий процес. При цьому ви зможете зберегти зелень до зими практично в її первісному стані. Для цього вам не доведеться прикладати багато зусиль. Однак, вам знадобиться досить багато терпіння, так як перед засолкою весь кріп необхідно буде перебрати і подрібнити.

Свіжий кріп засолити на зиму зможе будь-яка господиня. Процес дуже простий, а результат вам дуже сподобається. Після того як ви приготуєте засолений в банках кріп в домашніх умовах на нашу рецептом з покроковими фото, ви будете робити це щоліта. Така зелень дуже виручає при готуванні страв і дозволяє навіть взимку зробити їх неймовірно ароматними і смачними.

складові

кріп

(1 кг)

Морська сіль

(1-1,2 склянки дрібної)

кроки

  1. Насамперед вам необхідно ретельно перебрати кріп. Огляньте його на наявність подвял стеблинок, а також відразу викинете пожовклі гілочки. Ретельно промийте зелень проточною водою, а краще прополощіть її в тазі з водою.

  2. Після промивання гілочки кропу необхідно викласти на паперовий рушник, щоб воно встигло увібрати основна кількість вологи, так як для засолювання кріп повинен бути сухим. Для просушування кропу вам може знадобитися від трьох до чотирьох годин.

  3. Після того як ваш кріп просушити, його необхідно нарізати якомога дрібніше. При цьому стеблинки краще відрізати відразу, а різати тільки «пухнасту» частина кропу. Після того як ви нарізали зелень, посипте її сіллю зверху.

  4. Перемішайте зелень з сіллю і можете закладати її в баночки. Не соромтеся і утрамбовують кріп, так як він значно скоротиться, коли сіль оживляти його. Закривайте банки кришками і можете зберігати їх всю зиму в холодильнику, періодично дістаючи для приготування їжі. Смачного!