Засолка петрушки – фото рецепт приготування заготовки на зиму

опис

засолка петрушки на зиму є чудовим виходом для тих, хто не уявляє, як прожити хоча б місяць без ароматної зелені. Таку засолену петрушку можна з легкістю додавати в салати, в другі страви, а також засолюють разом з помідорами або будь-якими іншими овочами.

Ви витратите не більше десяти хвилин, якщо будете виконувати всі кроки повільно і розмірено, зате результат вашої роботи буде радувати вас протягом декількох місяців!

Дуже важливо перед засолкою петрушки ретельно її перебрати, щоб позбутися від засохлих і пожовклих гілочок, а також від різного сміття. Також її необхідно добре вимити і осушити за допомогою паперових рушників, так як при великій кількості вологи петрушка не вбереться сіль так, як годиться.

Засолка петрушки на зиму – це дуже простий процес, з яким впорається навіть дитина. Щоб дізнатися про те, як в домашніх умовах правильно і смачно засолити петрушку, ми радимо вам ознайомитися з нашим рецептом з покроковими фото.

складові

петрушка

(Великий пучок)

Кухонна сіль

(за смаком)

кроки

  1. Насамперед вам необхідно підготувати петрушку і сіль. Петрушку на цьому етапі потрібно ретельно перебрати, щоб позбутися від сухих або пожовклих гілочок. Також її необхідно добре промити.

  2. Ображати у петрушки хвостики і подрібніть максимально дрібно залишилися листочки. При цьому переконайтеся, що петрушка досить суха. При необхідності промокніть її паперовим рушником.

  3. Складіть нарізані листя петрушки в заздалегідь підготовлену і вимиту ємність. При цьому контейнер теж обов’язково повинен бути сухим зсередини. Насипте зверху сіль дерев’яною ложкою і гарненько розмішайте вміст контейнера.

  4. Закрийте контейнер кришкою і відправте засолену петрушку в холодильник. Тепер, додаючи її до різних страв, будьте обережні з сіллю, так як така петрушка містить досить велика її кількість. Смачного!