Засолка сьомги в розсолі – рецепт приготування з фото

опис

Засолка сьомги в розсолі – це простий і перевірений спосіб приготування смачної риби, який легко зробити своїми руками в домашніх умовах. У приготуванні цієї страви немає нічого складного.

Чи не потрібно спеціальних пристосувань і будь-яких навичок за частиною кулінарії. З цією справою впорається навіть новачок. Як швидко приготувати ніжну рибу в маринаді, розповість простий і детальний рецепт з покроковими фотографіями. Цей рецепт універсальний. Скориставшись цими рекомендаціями і пропорціями інгредієнтів, ви швидко зможете засолити як черевця сьомги, так і іншу червону рибу.

Готова солона сьомга прекрасно поєднується з вершковим маслом, тому вона стане відмінним компонентом бутербродів. Солону сьомгу можна запекти в духовці або приготувати з неї смачний суп. З такою рибкою можна приготувати смачний поживний салат або дивовижне рибне масло, а потім заповнити їм лаваш або тарталетки. Прекрасно поєднується сьомга з гарніром з відвареного рису.

Приготувавши сьомгу мокрим способом самостійно, кожна господиня легко заощадить пристойну суму грошей сімейного бюджету, адже за менші гроші вона отримує більший смачний шматок риби, або за ті ж гроші вона зможе дозволити їсти корисну рибу своїм домочадцям частіше.

Зберігати солону мокрим способом сьомгу потрібно в холодильнику: там свої якості вона може зберегти протягом місяця, якщо порційні шматочки обернути в пергамент або щільно замотати в харчову плівку. Можна також заморозити шматочки солоної сьомги, тоді вони будуть придатні протягом декількох місяців.

складові

вода

(1 л)

Кухонна сіль

(4 ст. Л.)

сьомга

(за смаком)

лимон

(Сік, 1-2 ст. Л.)

гвоздика

(2 бутона)

Чорний перець горошком

(2 шт.)

Лавровий лист

(2 шт.)

Перець духмяний горошок

(6-7 шт.)

кроки

  1. Підготуйте всі інгредієнти, зазначені в рецептурі. Сьомгу бажано брати одним шматком, тоді продукт виходить більш насиченим. Якщо придбана вами риба піддавалася заморожуванню, то обов’язково дозвольте їй відтанути природним способом протягом декількох годин на нижній полиці холодильника. Посуд з рибою обов’язково накривайте харчовою плівкою або відповідної за розміром щільно прилягає до посудині кришкою. Готовий до приготування продукт промийте в холодній воді, обсушити паперовими рушниками.

  2. Підготуйте розсіл для заливки риби. Для цього закип’ятіть в каструлі з нержавіючої сталі воду з прянощами, лимоном і з розчиненою в ній кухонною сіллю. Проваріть хвилину і зніміть маринад з вогню. Остудіть заливку.

  3. Якщо шматок риби досить великий, то розріжте його на дві частини однакового розміру. В цьому випадку укладайте його валетом: тонку реберну частину з’єднайте з товстої частиною. Шматок, що уміщається в ємність без зусиль, кладіть цілком. Залийте сьомгу розсолом, як показано на фото.

  4. Накрийте посуд щільно прилягає кришкою. У нашому випадку кришка виступає в ролі своєрідного гніту.

  5. Поставте ємність на добу в холодильник. Цього часу вистачить, щоб риба повністю промаринувалося. Розсіл же повинен придбати жирні розлучення і трохи змінити колір в блідо-рожевий відтінок.

  6. Після закінчення часу вийміть рибу з маринаду і обсушити її паперовими рушниками. Готова сьомга буде мати вигляд, як на фото. Не лякайтеся того, що риба побіліла: Це наслідок впливу на білок лимонного соку з розсолу.

  7. Зберігайте рибу протягом 10 днів в дверцятах холодильника на рівні середніх полиць. Обов’язково оберніть її пергаментним папером або харчовою плівкою. Гострим ножем при подачі обережно зріжте білий шар з торця шматка, а потім наріжте сьомгу тонкими скибочками.

    Смачного!