Зелені помідори на зиму з аспірином – рецепт маринування з фото

опис

Зелені помідори на зиму з аспірином готуються дуже просто і легко. Таку заготовку господині зазвичай роблять останньої, пізньої осені, коли підвал або комора забиті під зав’язку, але ось все одно чогось не вистачає. Якусь дрібницю, родзинки, чого-небудь такого, що з’їси і пальчики оближеш.

А на очі постійно трапляються помідори, врятовані від заморозків, які просто так лежать без діла і займають місце. Втома від вічного перебування в стінах кухні робить свою справу, і готувати зовсім не хочеться. У мріях роздобути якийсь зовсім простий і легкий у виконанні рецепт, але з умовою, що готовий продукт буде мати можливість конкурувати з тими разносолами, яких і без того досить.

Ось тут-то і стане в нагоді наш рецепт, який дозволяє закатати просто на одному диханні дуже смачні помідори швидко і легко. Такі помідорчики стануть ідеальною закускою до м’ясних страв, картоплі у вигляді простого салату, приправленого запашним соняшниковою олією і щедро посипаного кільцями ріпчастої цибулі.

На приготування таких помідорів ви витратите зовсім небагато часу, адже цю заготовку не потрібно стерилізувати. Відразу ж після закладки всіх інгредієнтів в підготовлені банки і заливки її можна закатати. Досвідчені господині заперечать, що така заготовка не зможе зберегтися, але виявляться не зовсім праві.

Секрет приготування зелених помідорів на зиму в цьому рецепті криється в додаванні таблеток аспірину, які виступлять консервантом і не дозволять розвинутися в розсолі мікроорганізмів, що викликають бродіння і зривають кришки на банках. Помідори матимуть щільну структуру і бездоганний вигляд. Суцвіття кропу додадуть приємний аромат їм і розсолу, а часник і гострий перець зроблять їх пікантними.

Простий покроковий рецепт з барвистими фотографіями навчить всіх, як приготувати неймовірно смачну заготовку своїми руками в домашніх умовах без зайвої суєти. Чи впораються навіть самі недосвідчені і юні господині.

складові

зелені помідори

(за смаком)

Ріпчаста цибуля

(1 шт.)

часник

(за смаком)

кріп

(1 гілочка з парасольками)

гіркий перець

(Зелений, 1/2 шт.)

Аспірин (ацетилсаліцилова кислота)

(3 таблетки)

Цукровий пісок

(2 ст. На 5 л води)

Кухонна сіль

(1 ст. На 5 л води)

оцет

(6%, 1 ст. На 5 л води)

кроки

  1. Для приготування соління із зелених помідорів з аспірином на зиму можна використовувати практично все недозрілі помідори. Придатні будуть і ті плоди, які вже почали буреть, і ті, які тільки-тільки почали набувати молочно-білий колір. Першим і основним кроком стане їх миття. Занурте їх в глибоку миску з теплою водою і гарненько витріть, попутно видаляючи плодоніжки. По ходу відкидайте плоди, які мають плями і прим’яті. Потім наріжте помідори на дольки: великі подрібніть на шість-вісім частин, а дрібні – на чотири частини.

  2. Підготуйте банки: промийте в теплій воді з додаванням харчової соди, а потім ретельно прополощіть у проточній воді. З кришками поступите так само. Банки пропарьте на водяній бані протягом п’яти-десяти хвилин кожну. Тривалість стерилізації повністю залежить від обсягу. Кришки також потребують підготовки. Опустіть їх, попередньо звільнивши від кілець ущільнювачів, в киплячу воду і проваріть в ній протягом двох хвилин. Підготовлені банки і кришки накрийте чистою серветкою і залиште до повного охолодження. Не забудьте повернути в остиглі кришки вийняті перед зануренням в окріп гумки.

    Тепер займіться підготовкою прянощів, часнику і гострого перцю. Очистіть часник від лушпиння і подрібніть на пластинки. Кріп промийте в проточній воді, злегка струсіть, щоб дати стекти воді, і подрібніть стебла на шматочки по два-три сантиметри завдовжки, а парасольки залиште цілими. Перець також промийте в проточній воді, а потім відокремте плодоніжки і наріжте кільцями разом з насінням (якщо любите соління, мають пекучість) або без них. Частина підготовлених прянощів разом з таблетками ацетилсаліцилової кислоти опустіть на дно банки, а частина залиште для прослаіванія часточок помідорів при укладанні.

  3. Поверх приправ починайте укладати нарізані томати. Робіть це акуратно, але при цьому трохи утрамбовують їх за допомогою чистої ложки. Обов’язково прошаровуються залишилася частиною часнику, перцю і кропу часточки помідорів. Закип’ятіть воду, а потім розчиніть в ній цукровий пісок, сіль і оцет. Знову доведіть її до кипіння і розлийте по банках, скориставшись чистим ополоником.

  4. Тепер закатати помідори кришками і гарненько укутайте ватним ковдрою або вовняною ковдрою. Не витягуйте заготовку з-під «шуби» до повного охолодження помідорів в банках. Зберігайте заготовку на протязі не більше дев’яти місяців в прохолодному і затемненому приміщенні з хорошою вентиляцією і постійною температурою, що не перевищує 15 градусів Цельсія. Подавайте до столу такі мариновані помідорчики, добре охолодивши, а откупоренную банку зберігайте в холодильнику під капроновою кришкою, щоб уникнути проникнення в томати сторонніх різких запахів довше тижня.

    Смачного!